x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început Bac-ul!.

A început Bac-ul!.

de Diana Scarlat    |    06 Iun 2011   •   21:00
A început Bac-ul!.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2011 a inceput ieri, 6 iu­nie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba si literatura romana (proba A). Pentru proba de ieri au fost inscrisi peste 210.000 de elevi, repartizati in 1.398 de centre de examen.

Dupa evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (6-8 iunie) urmeaza evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucraineana) in perioada 8-10 iunie. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin ca­lificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

Proba D de evaluare a competentelor digitale era programata pentru 13 iunie, dar MECTS a decis schimbarea datei pentru 10 iunie, intrucat zilele de 12 si 13 iunie sunt libere cu ocazia Sarbatorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii. Perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la cinci zile. Urmatoarea proba este cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, care se va derula in intervalul 20-23 iunie. Probele scrise incep pe 27 iunie cu Limba si literatura romana, pe 28 iunie este programata testarea la Limba si lite­ratura materna, pe 29 iunie va fi sustinuta proba obligatorie a profilului si pe 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 3 iulie vor fi afisate rezultatele, pe 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in perioada 5-7 iulie, urmand ca pe 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

×
Subiecte în articol: educatie bacalaureat