x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur

A murit cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur

04 Aug 2011   •   06:13
A murit cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur

Doliu in muzica populara. Florica Ungur, cea mai cunoscuta interpreta din Bihor, a murit la varsta de 72 de ani. Florica Ungur suferea de o forma severa de cancer.

"Imi pare foarte rau, aceasta boala necrutatoare nu ne iarta pe niciunul. Ea a fost si o profesoara extraordinara, are si foarte multi copii pe care i-a pregatit. Ea nu canta pentru a avea succes, ci pentru a inmuia suflete, a trait pentru public", a declarat interpreta de muzica populara Aneta Stan, la RTv.

Nascuta la 8 iunie 1939 in Fasca, judetul Bihor, cantareata afirma intr-un ca "Nu mi-am propus niciodata sa cant pentru a avea succes, ci pentru a mangaia sufletul celor care au izvodit cantarea."

A absolvit cursurile Universitatii din Bucuresti, sectia limbi clasice (latina si greaca veche) si a fost profesoara de latina.

Interpreta a reusit sa culeaga, sa interpreteze si sa inregistreze peste 150 de melodii de o valoare inestimabila. A inregistrat primul disc "Electrecord" in anul 1970, la varsta de 31 de ani. A mai inregistrat inca noua discuri, cinci casete audio si un CD.

Florica Ungur a primit la 19 decembrie 2008 diploma "Pro meritis".



×
Subiecte în articol: florica ungur a murit