x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A ucis doi oameni şi a trăit liniştit...

A ucis doi oameni şi a trăit liniştit...

09 Noi 2009   •   00:00



În 2004 era unul dintre cei mai căutaţi infractori români. Nicolae Valentin Dragolea, un bărbat urmărit general de mai bine de 14 de ani, a fost prins seara trecută în Capitală.

Vinovat de uciderea  cu bestialitatea a doi sportivi, bărbatul a fost identificat după ce pe numele său au fost făcute, în ultima perioadă, alte două plângeri. În faţa poliţiştilor, criminalul a recunoscut că a dus o viaţă liniştită chiar sub nasul autorităţilor, dar sub un nume fals.


Potrivit lui Christian Ciocan, purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, bărbatul este condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare, după ce, în 1995, a participat la o încăierare în urma căreia au murit două persoane. De atunci, nimeni nu a mai ştiut nimic de el, chiar dacă trăia nestingherit într-un cartier din Capitală. Bărbatul nu şi-a schimbat însă năravul. În doi ani pe numele său s-au făcut două plângeri. Abia după a doua plângere, poliţiştii au reuşit să-l prindă, fără a realiza din prima că este vorba despre acelaşi infractor căutat de atâţia ani.


A OMORÂT ŞI A TRĂIT LINIŞTIT
Nicolae Constantin Dragolea, care în anul 1995 i-a ucis cu bestialitate pe doi campioni naţionali la kick boxing, într-un scandal din Timişoara, a fost prins duminică  de agenţii de la Secţia 22. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei , agenţii au încercat să îl legitimize, dar acesta şi-a dat altă identitate. El a fost dus la secţie unde i s-au luat amprentele şi după ce au fost verificate în baza de date, a rezultat faptul că cel reţinut este nimeni altul decât Nicolae Dragolea, urmărit internaţional de mai bine de 14 ani.


VIAŢA BATE FILMUL
La data de 18 martie 1995, membrii bandei lui Dragolea au sărbătorit ziua de naştere a lui Gabor Cătălin, un băiat din gaşcă, la restaurantul Intim din Timişoara.

Aici, după ce au ajuns în stare de ebrietate, au început să spargă pahare, farfurii, sticle de pereţii localului, speriind personalul şi consumatorii. Câţiva sportivi practicanţi de arte marţiale au încercat să îi oprească. Nu era nicidecum sfârşitul scandalului, ci începutul coşmarului. La două zile după incident, maşina în care se aflau Francisc Doda şi Cristian Boroş împreună cu antrenorul lor Cristinel Oprescu a fost blocată pe strada Odobescu, de mai mulţi membrIi ai bandei interlope.

Cei doi tineri şi antrenorul au fost loviţi cu bestialitate de Dragolea şi ceilalţi membrii ai găşi sale, cu obiecte contondente până au fost desfiguraţi, fiind abandonaţi într-o baltă de sânge.

Singurul supravieţitor a fost antrenorul celor doi, Cristinel Oprescu, internat cu răni grave la acelaşi spital. În timpul procesului, interlopii au încercat să-l întimideze pe Cristinel Oprescu să nu depună mărturie împotriva lor. De altfel, şi mama lui Francisc Doda a fost ameninţată că dacă spune ceva va avea de suferit.


I-A FENTAT PE OAMENII LEGII
Şase dintre agresori au fost arestaţi la câteva zile după comiterea asasinatului, în timp ce Valentin Nicolae Dragolea a fost condamnat în lipsă la 20 ani de închisoare. Ultima oară, el a fost reţinut de poliţiştii din Valencia, Spania, în urmă cu aproximatv cinci ani, dar nu a fost niciodată extrădat deşi era dat în urmărire internaţională de IPJ Timiş.

×
Subiecte în articol: observator