x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Abandonată de părinţi în grija unei bătrâne, o copilă este privată de alocaţia de stat

Abandonată de părinţi în grija unei bătrâne, o copilă este privată de alocaţia de stat

26 Feb 2013   •   10:14
Abandonată de părinţi în grija unei bătrâne, o copilă este privată de alocaţia de stat

O copilă de opt ani este privată de alocaţia de stat pentru că nimeni nu vrea să facă nimic. Copila a fost abandonată de părinţi încă de mică. Este în grija unei bunici care se chinuie să o crească şi să-i ofere o educaţie bună. Pentru că dosarul de alocaţie de stat este întocmit pe numele tatălui, fata nu primeşte niciun ban de ani de zile.

Citeşte şi Un copil de 7 ani îşi caută "bucuria" printre gunoaie. Alex nu ştie când e ziua lui VIDEO


O fetiţă de opt ani din Şerbăneşti, judeţul Olt, trăieşte într-o sărăcie lucie împreună cu bunica din partea mamei. Sunt singure şi fără niciun sprijin. Fetiţa a fost abandonată de părinţi în grija bătrânei în urmă cu şapte ani, după cum spune învăţătorul ei de la şcoală. Tatăl fetei este într-o comună din Argeş, iar mama a luat drumul străinătăţii fără a mai da vreun semn de viaţă. Trist este că fata nu beneficiază nici măcar de alocaţia de stat.

Citeşte şi Viaţa, un teatru trist în ochii unui copil hăituit de sărăcie şi neputinţă VIDEO

"Fetiţa nu primeşte alocaţie de 7 ani. Beneficiarul alocaţiei de stat este tatăl, dacă se poate numi aşa. Acesta locuieşte în comuna Albeşti, judeţul Argeş şi am înţeles că nu a văzut-o în tot acest timp, iar mama se pare că este plecată prin Spania, dar nu a găsit de lucru şi nici nu are bani să se întoarcă acasă. Situaţia fetiţei este foarte delicată. Este aproape abandonată de părinţi, locuieşte doar cu bunica. Este lipsită de mijloace financiare, subnutrită, bolnavă de gastrită, prost îmbrăcată", a declarat învăţătorul fetei, Selu Ion, pentru RTV.NET.

Vezi pe RTV.NET care este răspunsul autorităţilor privind situaţia copilei.

×
Subiecte în articol: abandon parinti batrana copil alocatie