x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accidentul s-a produs din cauza surpării digului

Accidentul s-a produs din cauza surpării digului

30 Sep 2010   •   00:00

Autobuzul implicat în accidentul de la Tulcea, în urma căruia patru persoane au murit şi alte 57 au fost spitalizate, s-a răsturnat după ce digul pe care circula s-a surpat, a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Tulcea, Izet Ali.

Şeful ITM Tulcea a precizat că accidentul în urma căruia patru persoane au murit şi 57 au fost rănite se încadrează în categoria "accidentelor de muncă, colective, de traseu", întrucât pasagerii mergeau spre locul de muncă.

Potrivit acestuia, şoferul autobuzului nu consumase băuturi alcoolice, iar cauza producerii accidentului ar fi surparea digului.

Izet Ali a mai declarat că autobuzul aparţine firmei Marcel Prestcom din Tulcea şi transporta spre locul de muncă salariaţi din judeţ ai fabricii Textile Gel & Co Rom SA Tulcea, pe care îi lua din puncte fixe.

De asemenea, la ultima oprire înainte de producerea incidentului, în autobuz au mai fost preluaţi şi câţiva angajaţi de la Italfin SRL Tulcea, al cărei sediu era în vecinătatea Textil Gel & Co Rom SA Tulcea.

Conducerea ITM Tulcea a mai precizat că cele mai afectate ar fi fost persoanele preluate la ultima oprire, întrucât acestea ar fi stat în picioare.

Potrivit lui Izet Ali, pentru stabilirea vinovaţilor, la faţa locului urmează să fie făcute mai multe măsurători, să fie verificate cauciucurile autobuzului şi starea tehnică a acestuia.

×
Subiecte în articol: observator