x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acord de cooperare în domeniul apărării, semnat de România și Coreea de Sud

Acord de cooperare în domeniul apărării, semnat de România și Coreea de Sud

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   10:05
Acord de cooperare în domeniul apărării, semnat de România și Coreea de Sud
Sursa foto: Hepta

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat că a semnat, marți, un acord de cooperare în domeniul apărării cu omologul său sud-corean, primul de acest fel încheiat între cele două țări.

„Am semnat, astăzi, la Seul, împreună cu omologul meu coreean, Shin Wonsik, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două țări”, a transmis ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr susține că acest acord va oferi o bază solidă pentru cooperarea viitoare în domeniul apărării, spre beneficiul ambelor state.

„Cred că există o varietate de domenii şi proiecte de interes pentru România şi Republica Coreea, mai ales în ceea ce privește transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului”, adaugă ministrul.

Conform acestuia, acordul reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale, deschizând noi oportunități de colaborare în domenii precum educație militară, instruirea în comun a personalului, medicină militară, cercetare-dezvoltare şi industria de apărare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: acord aparare coreea de sud romania