x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acte normative - Garda de Mediu, intărită

Acte normative - Garda de Mediu, intărită

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00
Acte normative  -  Garda de Mediu, intărită

Guvernul a adoptat, in şedinţa din 10 octombrie, două acte normative privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, condusă de Octavian Popa in scopul de a intări funcţia de control şi inspecţie la nivel local a acestei instituţii.


Guvernul a adoptat, in şedinţa din 10 octombrie, două acte normative privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, condusă de Octavian Popa (foto) in scopul de a intări funcţia de control şi inspecţie la nivel local a acestei instituţii.

Primul document modifică prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 17/2005 pentru stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale. Structura GNM va fi modificată astfel incăt să nu mai includă cele opt comisariate regionale de mediu. GNM va funcţiona, la nivel central, prin Comisariatul General, şi va avea in subordine comisariatele judeţene, Comisariatul municipiului Bucureşti şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării".

Modificarea va duce la descentralizarea activităţii de inspecţie şi control la nivel judeţean şi la evitarea situaţiilor in care activitatea comisariatelor judeţene s-ar fi suprapus celor regionale. De asemenea, Guvernul a aprobat o hotărăre privind organizarea şi funcţionarea Gărzii de Mediu potrivit căreia personalul de specialitate de la comisariatelele regionale işi va desfăşura activitatea in cadrul comisariatelor judeţene.

×
Subiecte în articol: verde!