x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzati ca au ucis un bebelus

Acuzati ca au ucis un bebelus

19 Oct 2004   •   00:00

Parintii unei fetite care a murit la cateva ore de la nastere acuza cadrele medicale de la Maternitatea Spitalului Municipal nr. 2. "Filantropia" Craiova de ucidere din culpa.

CRISTIAN VASILCOIU

Lumea medicala craioveana este cuprinsa de un nou scandal. Cadrele medicale ale Maternitatii Spitalului Municipal nr. 2 "Filantropia" Craiova sunt acuzate de uciderea unui bebelus, din culpa. Parintii unei fetite decedate la cateva zeci de ore de la nastere sustin ca tragedia ar fi avut loc din cauza indiferentei si a neglijentei personalului medical. Micuta s-ar fi nascut perfect sanatoasa, iar mama sa nu a avut nici un fel de problema medicala pe parcursul sarcinii. "Am nascut normal. Totul a fost normal. Copilul era bine, vesel, manca. Vineri am observat o schimbare. Era palida. Am crezut ca face icter si am anuntat medicii. Mi s-a spus ca nu are nimic si sa stau linistita. La ora 24:00, m-am dus sa alaptez, copilul nu mai manca si avea o stare de somnolenta. Abia la ora 2:00 au dus-o la Reanimare si au pus-o pe aparate. Mi se pare suspect. Cand am intrebat medicii de ce a murit copilul meu, mi s-a raspuns ca se intampla des sa moara copiii. Asistenta medicala mi-a zis sa nu fiu suparata ca si alti copii au murit. Nu mi se pare normal sa trateze cu atata indiferenta un asemenea caz. Vreau sa se faca dreptate atat pentru copilul meu, cat si pentru altii care au avut aceeasi soarta, dar mai ales pentru potentialele viitoare victime", spune, plangand, mama bebelusului decedat, Aura Maracine. Fetita moarta a avut 2,6 kilograme la nastere, iar medicii i-au acordat nota 9, cu privire la aspectul sanatatii.

OFICIAL. Conducerea maternitatii evita sa se pronunte, oficial, pentru moment, dar incearca sa disculpe medicii, insinuand ca nu este exclus ca fetita sa se fi nascut cu malformatii care nu aveau cum sa fie depistate la o prima vedere. "Am trecut pe la copil si l-am examinat mereu. Mai scazuse din greutate, dar este ceva normal. Se stia ca mama e hipertensiva. Bebelusul s-a nascut mic, dar nu avea probleme de sanatate. Suspiciunea mea este ca a avut o malformatie congenitala, dar pana la efectuarea necropsiei nu stim ce s-a intamplat", declara dr. Antonia Ciupeanu Calugaru, seful Maternitatii Spitalului "Filantropia".

ANCHETA. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au demarat o ancheta, in vederea lamuririi cauzelor si imprejurarilor in care a avut loc decesul micutei abia nascute. Pana una-alta, autoritatile evita sa se pronunte oficial.

×
Subiecte în articol: observator