x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzație gravă: „Pacienta decedată în timpul investigației cu CT. nu era asistată de medic!”

Acuzație gravă: „Pacienta decedată în timpul investigației cu CT. nu era asistată de medic!”

01 Noi 2022   •   11:35
Acuzație gravă: „Pacienta decedată în timpul investigației cu CT. nu era asistată de medic!”

Pacienta de 51 de ani care a decedat după administrarea unei substanțe de contrast la o clinică privată din Târgoviște, județul Dâmbovița, nu era asistată de medic, spune avocatul familiei, Adrian Cuculis.

În luna august a acestui an, o femeie de 51 de ani a murit în timpul unei investigații cu un Computer Tomograf după ce a înghițit substanța de contrast folosită în mod obișnuit la investigațiile imagistice.

Avocatul Adrian Cuculis spune că pacienta a fost asistată doar de o asistentă, iar în întreaga instituție nu era niciun medic cu specializarea necesată.

„Conform protocolului, asistenta care administreză substanța de contrasat este îndrumată de către un medic iar operațiunea imagistică tip RMN este efectuată de către un medic cu specializare în imagistică. Am descoperit că administrarea substanței s-a făcut fără medic, iar în întreaga instituție nu era de fapt niciun medic cu specializarea necesară. Tragem concluzia că și operațiunea imagistică s-ar fi făcut de fapt doar de către o asistentă fără pregătire. Șocant este și faptul că răspunsul dat de către Colegiul moașelor și asistentelor nu găsește nicio vină asistentei, deși în protocol se arată că trebuia făcută testarea pacientei la substanța de contrast”, spune avocatul Cuculis.

Pacienta în vârstă de 51 de ani fusese diagnosticată cu cancer la sân și se prezentase la o clinică privată din Târgoviște pentru o investigație CT, însă în timpul procedurii medicale i s-a făcut rău și a decedat. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă in rem. Încă de atunci s-a spus că problemele ar fi apărut după ce femeia a înghițit subtanța de contrast, necesară pentru o astfel de investigație.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pacienta decedata