x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adjunctul atașatului militar rus la București a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Adjunctul atașatului militar rus la București a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

26 Apr 2021   •   14:24
Adjunctul atașatului militar rus la București a fost declarat persona non grata pe teritoriul României
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni, că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, anunță MAE.

Decizia a fost comunicată părții ruse luni, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valery Kuzmin”, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit Convenției de la Viena, personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj. Oficialul militar rus ar fi acuzat că a încălcat această prevedere.

O ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării va fi convocată săptămâna aceasta pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina, a anunțat, joi, președintele Klaus Iohannis.

 

×