x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un antreprenor din Sibiu a delapidat firma prin interpuși. Prejudiciu - peste 2,7 mil. euro

Un antreprenor din Sibiu a delapidat firma prin interpuși. Prejudiciu - peste 2,7 mil. euro

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   18:15
Un antreprenor din Sibiu a delapidat firma prin interpuși. Prejudiciu - peste 2,7 mil. euro

Administratorul unei societăți pe acțiuni din Șelimbăr, județul Sibiu, și-a însușit contravaloarea unor bunuri imobile ale firmei și a creat un prejudiciu de peste 2,7 milioane euro.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, spune că marți, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la două locaţii din municipiul Sibiu şi Şelimbăr, în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani şi delapidare.

„În perioada 2018 – 2020, administratorul unei societăţi comerciale pe acţiuni din jud. Sibiu, la care unitatea administrativ-teritorială comuna Șelimbăr avea calitatea de acționar, și-a însușit contravaloarea unor bunuri imobile ale societăți și a creat societății comerciale administrate un prejudiciu total de aproximativ 13.550.000 lei, echivalentul a aproximativ 2.760.000 euro, pagubă reprezentată de diferența dintre valoarea reală a bunurilor imobile și prețul derizoriu achitat societăţii de către persoanele fizice și juridice interpuse artificial de autor în lanțul de tranzacționare al imobilelor respective”, spune Ruginosu.

Urmărirea penală se desfăşoară „in rem”.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: selimbar delapidare spalare de bani