x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase, NUP in "brăţările dacice"

Adrian Năstase, NUP in "brăţările dacice"

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    29 Iun 2007   •   00:00

La numai o zi după prezentarea raportului de ţară la Bruxelles, a apărut şi ştirea că Adrian Năstase a primit NUP in ancheta brăţărilor dacice. Fostul premier a susţinut vehement că dosarul este o făcătură a unor procurori zeloşi să servească rapid comenzi politice.Â



Fostul premier Adrian Năstase a fost scos oficial din ancheta privind dispariţia celor 15 brăţărilor dacice. Procurorii de la parchetul instanţei supreme au decis in urmă cu patru zile că politicanul nu are vreo implicare in furtul bijuteriilor sau in vănzarea acestora şi au dispus pe numele său "neinceperea urmăririi penale" (NUP) pentru infracţiunea de tăinuire.

Aceeaşi soluţie a fost dispusă de anchetatori şi pentru Ioan Talpeş, Dan Iosif, Gabriel Bivolaru şi Sergiu Nicolaescu, persoane ale căror nume au fost de asemenea vehiculate in timpul anchetei de unii dintre martorii audiaţi. Informaţia a fost ţinută sub tăcere, jurnaliştii aflănd pe căi specifice despre această decizie abia ieri, adică la o zi după prezentarea raportului de ţară la Bruxelles. Şi asta in ciuda faptului că la inceptul acestui an, Parchetul instanţei supreme promitea, in conferinţă de presă, că imediat ce va desluşi tainele acestui caz va aduce la cunoştinţa opiniei publice verdictul faţă de politicienii şi oamenii de afaceri cercetaţi.

Parchetul a precizat ieri că NUP-ul a fost dispus deoarece declaraţiile, in care persoanele amintite erau prezentate drept cumpărători de asemenea "obiecte de patrimoniu", nu s-au coroborat cu alte probe concludente.

×
Subiecte în articol: observator