x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ADSVS Sibiu instituie o celulă de criză pentru verificarea laptelui

ADSVS Sibiu instituie o celulă de criză pentru verificarea laptelui

18 Mar 2013   •   10:27
ADSVS Sibiu instituie o celulă de criză pentru verificarea laptelui

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, Ioan Penţea, a declarat luni că angajaţii instituţiei au prelevat 31 de probe de la furajele folosite la fermele de vaci din judeţ, pentru a stabili calitatea acestora şi dacă sunt sau nu pozitive la aflatoxină, dar rezultatele au fost negative.

"S-au prelevat în acest an 31 de probe de la furaje şi toate au fost în regulă. Nu am avut până în acest moment probleme cu laptele din judeţul Sibiu", a declarat Ioan Penţea. Potrivit acestuia, în judeţul Sibiu există 24 de automate pentru lapte provenit de la diferite ferme, laptele fiind bun de consum.

"S-au făcut verificări la laptele din automate, dar nu au existat probleme nici la acesta. Toate cele 24 de automate din judeţ sunt funcţionale. La nivelul DSVSA s-a instituit o celulă de criză şi se fac zilnic controale în acest domeniu pentru a evita problemele", a mai declarat Penţea.

Potrivit acestuia, în judeţul Sibiu există 16 ferme exploataţii comerciale, care produc lapte pentru consum, 109 exploataţii de tip A (exploataţii deţinute de persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale, înregistrate şi autorizate de Registrul Comerţului, înregistrate în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor şi autorizate sanitar – veterinar) şi 6.200 de exploataţii individuale care au între una şi trei vaci.

Articolul complet, aici.

×