x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Otopeni: Cea mai mare investiție din ultimii 10 ani vizează căile de rulare a avioanelor

Aeroportul Otopeni: Cea mai mare investiție din ultimii 10 ani vizează căile de rulare a avioanelor

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   18:15
Aeroportul Otopeni: Cea mai mare investiție din ultimii 10 ani vizează căile de rulare a avioanelor

Cea mai mare investiție din ultimii 10 ani de la Aeroportul Otopeni, în valoare de peste 300 de milioane de lei, vizează modernizarea căilor de rulare a avioanelor și Platforma 2, a anunțat marți Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Potrivit unui comunicat al companiei, marți a fost semnat contractul de „Sistematizare a suprafeței de mișcare a AIHCB în vederea creșterii capacității operaționale și asigurării conformării cu prevederile Reg UE. 139/2014 – Etapa I”.

Investiția vizează lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor: November, Papa, Victor, Whiskey, Charlie, precum și la Platforma nr. 2 – la amplasamentul existent și extindere până la calea de rulare Delta.

Lucrările vor crește capacitatea operațională a Aeroportului Henri Coandă, pentru optimizarea condițiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum și pentru majorarea numărului de poziții de parcare.

Contractul, în valoare de 307.967.842,92 lei a fost adjudecat de SC Porr Construct. Lucrările de execuție se vor finaliza în 24 de luni și vor avea o garanție-record de 109 luni.

CNAB a inițiat deja demersurile pentru realizarea Etapei a II-a a modernizării și creșterii capacității operaționale a infrastructurii la Aeroportul Henri Coandă, care vizează lucrări la căile de rulare Alpha, Bravo, Golf, precum și modernizarea și extinderea Platformei nr. 1 și Platformei nr. 2 spre sud.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aeroport otopeni