x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul din Cluj ar putea avea peste patru ani o nouă pistă, investiţie de 100 milioane euro

Aeroportul din Cluj ar putea avea peste patru ani o nouă pistă, investiţie de 100 milioane euro

28 Oct 2009   •   00:00

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca ar putea avea, peste patru ani, o pistă de 3.500 metri pătraţi, care va necesita o investiţie de peste 100 milioane euro, a declarat miercuri directorul general al aeroportului, David Ciceo.



"Avem în vedere dezvoltarea unui proiect mai complex. Este vorba despre o pistă, care va avea o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi. Pentru această investiţie, intenţionăm să achiziţionăm un teren de 200 hectare, iar anul viitor am putea începe lucrările de construcţie. Proiectul necesită lucrări de deviere a cursului râului Someş", a spus Ciceo, la un seminar pe tema transportului aerian.
El a adăugat că lucrările de construcţie a pistei ar putea dura trei-patru ani, în funcţie de momentul cumpărării terenului.
Aeroportul din Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut un număr de 752.181 pasageri, iar pentru acest an este aşteptată o uşoară creştere, de peste 6%, la peste 800.000 de pasageri.
Planurile de modernizare a aeroportului din ultimii doi ani au vizat investiţii de peste 50 milioane euro, care au inclus construirea a două terminale de pasageri.
"Fondurile pentru această investiţie au fost în principal venituri proprii şi de la Consiliul Judeţean. Acestea au vizat construirea unui terminal de pasageri pentru sosiri, care are o capacitate de două milioane de călători pe an, şi a unui terminal pentru plecări, care să asigure traficul a 1,5 milioane pasageri anual", a spus Ciceo.
Potrivit reprezentantului aeroportului, investiţiile au mai vizat extinderea platformei de parcare a aeronavelor cu 12.000 de metri pătraţi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator