x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul internațional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65%

Traficul internațional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65%

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2023   •   16:00
Traficul internațional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65%

Traficul internaţional prin punctele de trecere aeroportuare din România a fost în creştere cu peste 65% în prima parte a anului.

Potrivit Poliției de Frontieră, de la începutul anului şi până în prezent, valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecere a frontierei aeroportuare au fost de peste 4,1 milioane treceri persoane, aproximativ 2 milioane pe sensul de intrare şi 2,1 milioane pe sensul de ieşire. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2022, se înregistrează o creștere cu 65%.

Cel mai tranzitat aeroport a fost Henri Coandă Otopeni cu peste 2,6 milioane călători pentru curse internaţionale, fiind urmat de Aeroportul Cluj-Napoca cu 490.000 treceri, Aeroportul Iaşi cu 280.000 treceri şi aeroportul din Timișoara cu aproximativ 180.000 persoane, pe ambele sensuri de tranzit.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat o creştere a traficului de persoane, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, de 58%. Cel mai intens trafic s-a înregistrat în luna februarie, când pe aeroport au trecut, în medie, 30.000 de pasageri într-un interval de 24 de ore.

În paralel, a crescut și numărul neregulilor descoperite în aeroporturi.

„O creştere semnificativă s-a înregistrat în cazul documentelor false sau falsificate, în perioada analizată triplându-se numărul declaraţiilor notariale false descoperite de către poliţiştii de frontieră pe sensul de ieşire, cu ocazia verificării documentelor de călătorie prezentate de însoţitorii minorilor. Totodată, poliţiştii de frontieră au înregistrat, la nivelul tuturor punctelor de trecere a frontierei aeriene, de la începutul anului şi până în prezent, 201 infracţiuni. Cele mai multe au vizat regimul juridic al frontierei de stat (102), urmate de falsuri şi uz de fals (47)”, a anunțat Poliția de Frontieră.

În 2023, polițiștii de frontieră de pe aeroporturi au aplicat peste 350 de sancţiuni contravenţionale, în funcţie de fapta săvârşită, cele mai multe având legătură cu încălcările regimului şederii străinilor în România. De asemenea, pentru diferite incidente produse la bordul aeronavelor, poliţiştii de frontieră au sancţionat 33 persoane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aeroporturi trafic international