x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacere cu steaguri

Afacere cu steaguri

de Simona Ecovoiu    |    23 Aug 2005   •   00:00
Afacere cu steaguri

Doi pitesteni, sot si sotie, au deschis o afacere mai altfel, cu steaguri. Ei bat tara in lung si-n lat, pentru a vinde drapelul Romaniei, dar si pe cel al Uniunii Europene. I-am gasit chiar si la Mangalia.

Cei doi tineri, imbracati ieftin, semn ca afacerea nu le asigura decat bucata de paine, stau pe o bancuta, alaturi de produsele lor. Steaguri...

IEFTIN. Ale Romaniei, ale Statelor Unite ale Americii, ale Uniunii Europene. Mai mari, mai mici, fanioane. Preturi, pentru toate buzunarele, daca chiar doreste o achizitie in acest sens. Problema e ca trecatorii le privesc, chiar pipaie steagurile, stau putin pe ganduri, dupa care pleaca. Cred ca mai degraba sunt atrasi de figurile noastre triste: "Nu vrea mai nimeni sa cumpere steaguri, nici macar pe cel al tarii noastre. Si, chiar nu e scump, unul mic costa doar 15.000 de lei. Cu siguranta ca nu suntem un popor nationalist, ca americanii. Multi ma iau la rost, ca, ce, asta e afacere? Adevarul este ca, in acest ritm, o sa mor de foame". Cei doi tineri au acasa un baietel, pentru el au incercat sa intre in afaceri.

SOACRA LE COASE. Numai ca ideea n-a prins, ar trebui - au ajuns si ei la aceasta parere - sa se reorienteze: "O sa incerc sa fac un site pe internet, sper sa am comenzi de steaguri mari, care ajung la pretul de 300.000 de lei. In zilele de sarbatoare nationala, institutiile sunt obligate sa arboreze steagul tarii, asa ca sper sa fiu solicitat. Daca nu, voi vinde altceva". Din spusele celor doi, care n-au vrut nici sa se lase pozati si nici sa-si decline identitatea, tocmai pentru ca, din punct de vedere financiar sunt ratati, este vorba despre o afacere de familie: "Soacra-mea cumpara materialele direct de la magazine, dupa care le coase, in bucatarie, la o masina veche". Ei au sosit la Mangalia cu ocazia Festivalului Callatis, dar cum li s-a interzis sa vanda pe plaja, s-au postat in Mangalia: "Platim chirie 300.000 de lei pe zi, dar vindem doar de 100.000 de lei. Mai le dam si gratis, ca sa scapam de ele". No comment.

×
Subiecte în articol: observator