x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceristul Vântu a "primit" de la SRI o înregistrare care îl disculpă de şantaj

Afaceristul Vântu a "primit" de la SRI o înregistrare care îl disculpă de şantaj

17 Mai 2012   •   13:16
Afaceristul Vântu a "primit" de la SRI o înregistrare care îl disculpă de şantaj

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a depus joi la Curtea de Apel Bucuresti, in cadrul procesului in care este judecat pentru santajarea lui Sebastian Ghita, o caseta cu o inregistrare audio, primita de la o persoana necunoscuta din SRI, care "clarifica intregul caz".

La primul termen al recursului, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca, in urma cu cateva zile, pe cand se afla in masina la un semafor, s-a apropiat de el un barbat, probabil angajat al SRI, care i-a aruncat pe geamul deschis o inregistrare audio. In acea inregistrare apar Sebastian Ghita si Sorin Enache, iar Vintu a solicitat instantei sa o admita ca proba, pentru ca aceasta inregistrare "clarifica intregul caz".

Intrebat de judecatori de unde stie ca acea inregistrare este de la SRI si cum de aceasta institutie il ajuta, desi anterior el declarase ca este urmarit de SRI, Vintu a raspuns: "Sunt si securisti de bine. Probabil ca acel domn, nemultumit de ceva, a decis sa ma ajute. Numai SRI are tehnica necesara sa faca acea inregistrare".

Cei trei judecatori ai completului au intrerupt procesul si dupa ce au deliberat au acceptat caseta ca proba, insa au trimis o adresa la SRI pentru a li se comunica daca acea inregistrare le apartine.

Tot joi, instanta i-a reaudiat pe Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar.

Vintu si-a mentinut declaratia data la instanta de fond ca nu l-a santajat pe Sebastian Ghita, iar acea inregistrare in care el il ameninta pe Ghita a fost de fapt o inscenare pusa la cale de cei doi, pentru "a induce in eroare unele personaje din conducerea tarii" si pentru a lasa impresia ca relatiile lor nu mai erau cordiale.

In februarie 2012, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1.

Alaturi de Sorin Ovidiu Vantu, a mai fost condamnat Ion Ilie Cezar, care va executa cinci luni de inchisoare pentru aceeasi infractiune.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis Agerpres, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-ar fi constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", sustine Parchetul General.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 7 iunie.

×