x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenții economici, obligați să scrie pe ambalaj dacă au redus gramajul fără a schimba prețul

Agenții economici, obligați să scrie pe ambalaj dacă au redus gramajul fără a schimba prețul

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2024   •   12:45
Agenții economici, obligați să scrie pe ambalaj dacă au redus gramajul fără a schimba prețul

Guvernul condus de Marcel Ciolacu mai ia o măsură importantă: agenții economici vor fi obligați să informeze, clar și vizibil pe ambalaj, dacă au redus gramajul fără a schimba prețul, iar consumatorii vor fi avertizați și nu vor mai putea fi înșelați, spune fostul ministru al Muncii Marius Budăi.

„Fie că vorbim de implementarea Directivei privind salariul minim european, fie că vorbim de măsurile de sprijin acordate cetățenilor români cu venituri mici, fie că vorbim de plafonarea și compensarea prețurilor la energie, și asta bineînțeles după o liberalizare sălbatică făcută de PNL, dar și de plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, PSD este singurul partid care apără cu adevărat puterea de cumpărare a cetățenilor români”, scrie pe Facebook Marius Budăi.

Iată că, acum, adaugă Budăi, „guvernul condus de Marcel Ciolacu mai ia o măsură importantă pentru protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor români, dar și pentru combaterea speculațiilor cu prețurile produselor de larg consum și de strictă necesitate”.

„Mai exact, agenții economici vor fi obligați să informeze, clar și vizibil pe ambalaj, dacă au redus gramajul fără a schimba prețul. Astfel, consumatorii vor fi avertizați și nu vor mai putea fi înșelați. Această măsură a fost lansată de PSD cu scopul de a contracara tacticile unor agenți economici care păreau să mențină prețurile, dar în realitate diminuau gramajul produselor, ceea ce reprezintă o scumpire indirectă”, încheie Budăi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: agenti economici ambalaj pret schimbare gramaj