x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agigea: Doi răniţi în urma unei explozii

Agigea: Doi răniţi în urma unei explozii

de Jurnalul National    |    12 Mar 2008   •   00:00

Două persoane au fost rănite, azi la prânz, în urma unei exploziii produse într-o casă din localitatea Agigea, din cauza acumulărilor de gaze de la centrala termică ce era racordată la o butelie.

Două persoane au fost rănite, azi la prânz, în urma unei exploziii produse într-o casă din localitatea Agigea, din cauza acumulărilor de gaze de la centrala termică ce era racordată la o butelie. Deflagraţia s-a produs în jurul orei 11:30, când în casă se aflau doi bărbaţi, tată şi fiu. În urma exploziei, bărbatul mai în vârstă a suferit arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, iar celălalt are diferite traumatisme. Cei doi au fost duşi la spitalul Clinic Judeţean din Constanţa. Potrivit ISU Constanţa, explozia a fost provocată de o acumulare de gaze de la o centrală termică racordată la o butelie de aragaz.

 

Oradea: Un deţinut a încercat să se sinucidă

 

Un deţinut din Penitenciarul Oradea a încercat să se sinucidă marţi după-amiază înghiţind o doză mare de medicamente primite la pachet de acasă, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, cu diagnosticul “intoxicaţie medicamentoasă acută”. După ce i s-au făcut spălături stomacale, deţinutul a fost transportat, marţi seară, înapoi la penitenciar. Deţinutul  execută o pedeapsă de opt ani şi jumătate pentru comiterea unei tâlhării.

 

Pichetul cercetătorilor

Câteva zeci de sindicalişti din cercetare au pichetat, azi, sediile Ministerului Educaţiei şi Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, cerând independenţa domeniului, buget separat pentru cercetare şi revizuirea tuturor actelor normative elaborate între 2005 şi 2008 în acest sector. După întâlnirea cu Anton Anton, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), sindicaliştii s-au deplasat la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), unde îi aşteptau alţi protestatari, fără să discute cu vreun reprezentant al MECT, "toţi fiind plecaţi din ţară". Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare Proiectare (FSLCP) a intrat, de luni până miercuri, în greva foamei, în faţa Palatului Cotroceni, Radu Minea, declarând că a recurs la acest protest fiind singurul gest pe care putea să-l facă, cu repercusiuni doar asupra sa. El a spus că nu se aşteaptă la un răspuns din partea autorităţilor.

 

Roşia Montană: Familii evacuate din cauza alunecărilor de teren

Două familii au fost evacuate, în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Roşia Montană, din judeţul Alba, din cauza unei alunecări de teren care pune în pericol locuinţele. Primarul comunei Roşia Montană, Virgil Nariţa, a declarat, azi, că alunecarea de teren a început să se producă în zona Gura Roşiei, între două drumuri, pe fondul precipitaţiilor puternice din ultimele zile.

Cele două familii vor locui temporar într-o locuinţă socială pusă la dispoziţie de Primăria Roşia Montană. De asemenea, la faţa locului au fost luate măsuri de delimitare şi marcare a zonei ce prezintă pericol, instituindu-se pe timpul nopţii paza zonei calamitate şi a gospodăriilor evacuate.

           

Cluj: Cercetat pentru că şi-a ucis câinele

Un bărbat din localitatea clujeană Izvorul Crişului este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis câinele, lovindu-l cu o bâtă şi tăindu-i gâtul. Poliţiştii au întocmit pe numele lui Gheorghe Marton dosar penal pentru omorârea cu intenţie a animalelor. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă penală între 1.000 şi 10.000 de de lei sau închisoare de la şase luni la trei ani.

×
Subiecte în articol: observator