x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aglomeraţie pe DN1! Coloane în mai multe zone şi circulaţie cu viteză redusă

Aglomeraţie pe DN1! Coloane în mai multe zone şi circulaţie cu viteză redusă

28 Noi 2015   •   13:12
Aglomeraţie pe DN1! Coloane în mai multe zone  şi circulaţie cu viteză redusă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Traficul rutier pe DN 1 spre staţiunile de pe Valea Prahovei se desfăşoară, sâmbătă după-amiază, cu mare dificultate, din cauza numărului mare de turişti care urcă la munte, în unele puncte formându-se coloane pe mai mulţi kilometri, maşinile deplasându-se cu viteză mică.

Reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Venera Nedelcu, a declarat, pentru AGERPRES, că s-au format coloane de maşini pe mai mulţi kilometri la Nistoreşti, la Sinaia şi la Buşteni, în special în zonele unde drumul se îngustează.

Conform sursei citate, viteza medie de deplasare este de 20-25 km/h, însă pe alocuri se staţionează din cauza aglomeraţiei.

Mii de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în Sinaia, Buşteni şi Azuga, gradul de ocupare a locurilor de cazare din aceste staţiuni variind între 50% şi 90%.

Numărul unităţilor de cazare care au avut în ofertă pachete concepute special pentru această minivacanţă de 1 Decembrie este mic, însă hotelierii se aşteaptă ca numărul turiştilor care aleg să vină în aceste zile la munte să crească, mai ales că a nins.

Potrivit site-urilor de specialitate, pachetele turistice dedicate acestei minivacanţe care sunt oferite de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au preţuri care variază în funcţie de condiţiile de cazare, de facilităţile oferite şi de numărul de nopţi de cazare, putând ajunge la câteva sute de euro.

Turiştii care vor merge pe Valea Prahovei în această perioadă se vor putea bucura de zăpadă, iar la Azuga se pot da cu sania, în condiţiile în care partea de sus a pârtiei Sorica a fost amenajată în acest sens.

De asemenea, salvamontiştii atrag atenţia turiştilor să nu intre pe traseele închise, întrucât acestea sunt foarte periculoase.

'Sub stratul de zăpadă se află unul de gheaţă, astfel că zona este extrem de periculoasă şi predispusă la avalanşe. În aceste condiţii, îi avertizăm pe turişti să nu intre pe traseele montane, pentru a evita orice fel de situaţii', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: dn1 dn 1 aglomeratie viteza redusa