x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agricultorii români anunță că protestele s-ar putea extinde în toată țara

Agricultorii români anunță că protestele s-ar putea extinde în toată țara

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   10:59
Agricultorii români anunță că protestele s-ar putea extinde în toată țara

Mai multe organizații ale agricultorilor români anunță că protestele care vineri se desfășoară în apropierea Capitalei s-ar putea extinde în toată țara. Aprobarea pentru organizarea de mișcări de stradă va fi solicitată în funcție de rezultatul discuțiilor de luni de la Ministerul Agriculturii.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, prin organizațiile componente Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor - AFF, anunță că „își exprimă solidaritatea cu membrii fermieri care protestează la nivelul mai multor județe și la intrarea în București”.

Reprezentanții organizației vor transmite Ministerului Agriculturii o listă completă de problemele din sectorul agricol care au nevoie de rezolvare urgentă „cu termene ce trebuie asumate la nivel guvernamental”. De asemenea, problemele fermierilor vor fi transmise președintelui României, premierului și tuturor miniștrilor din Guvern. În plus, Alianța pentru Agricultură și Cooperare, structură membră a COPA-COGECA, va face o informare către organizația europeană și va solicita ca pe agenda de lucru a întâlnirilor de săptămâna viitoare să fie discutată și situația fermierilor din România.

Decizia privind extinderea protestelor va fi luată săptămână viitoare.

„Luni, 15 ianuarie, organizațiile Membre AAC vor participa la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii de la care așteptăm soluții concrete și termene pentru rezolvarea punctuală a problemelor de pe lista de revendicări. În lipsa unor asumări clare și a unor acțiuni concrete ca urmare a ședinței, AAC va solicita săptămâna viitoare autorizarea unui protest cu tehnică agricolă la București, în Piața Victoriei, dar și la nivel nivelul fiecărui județ”, a precizat Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

(sursa: Mediafax)

×