x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ai grijă cui deschizi uşa: Cele mai creative metode de ÎNŞELĂCIUNE folosite de hoţi

Ai grijă cui deschizi uşa: Cele mai creative metode de ÎNŞELĂCIUNE folosite de hoţi

06 Mar 2013   •   10:06
Ai grijă cui deschizi uşa: Cele mai creative metode de ÎNŞELĂCIUNE folosite de hoţi

Oameni naivi, cu prea multă încredere în oameni, cad zilnic cu uşurinţă victime escrocilor. La uşa casei, pe stradă, în gară sau metrou, escrocii sunt agili şi gata să scoată ceva bani de pe urma altora. Când vine vorba de făcut rost de bani pe căi ilicite, infractorii nu au nici limite şi nici scrupule, scrie RTV.NET.

Citeşte şi Poţi fi păcălit mai uşor odată cu înaintarea în vârstă

Nu de puţine ori am auzit că nu este bine să deschidem uşa oricui şi cu toate astea se întâmplă să cădem pradă cu uşurinţă escrocilor. Îmbrăcaţi bine şi cu zâmbetul pe buze, hoţi deghizaţi în angajaţi ai unor companii sau chiar ai statului bat la uşă şi spun că oferă diverse servicii. Se prezintă ca fiind de la ENEL, Poştă, gaze, primărie, firmă deratizare, firmă detergenţi şi te conving că ai nevoie de ei. Le deschizi larg uşa şi poate îi inviţi şi în casă. De fapt, nu ştiţi că în spatele acelui portret se află un hoţ care este gata să fure într-un moment de neatenţie bunurile de valoare aflate la vedere: un portofel, un telefon, ceva bani, nimic nu e de irosit.

Citeşte şi O nouă metodă de escrocherie, inventată de români VIDEO


Dezinsecţie cu apă şi făină

Cu un recipient în spate şi cu o legitimaţie în mână, persoane care pretind că sunt de la firme de dezinsecţie bat la uşile oamenilor şi spun că au venit să facă o faptă bună. Dacă ai văzut prin casă gândaci, ei spun că te scapă de ei, iar dacă le explici că nu ai nevoie de serviciul lor îţi explică degajat că este preventiv ţinând cont că în bloc au fost probleme. Te asigură că totul este ecologic şi dacă ai un animal de companie nu o să aibă nicio problemă. Cazi în plasa lor şi le deschizi uşa larg, iar după ce-ţi udă casa cu apă şi făină, că despre este asta vorba, de fapt, indivizii îţi cer bani. Au fost şi cazuri când într-un moment de neatenţie, oamenii au constatat că din casă le lipsesc bunuri.

Descoperă pe RTV.NET alte metode de înşelăciune pe care le folosesc hoţii pentru a intra în casa.

×
Subiecte în articol: grija metode inselaciune hoti