x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Al Gore - "Un adevăr incomod" devine operă

Al Gore - "Un adevăr incomod" devine operă

14 Iun 2008   •   00:00

Filmul "Un adevăr incomod" ("An inconvenient truth") al fostului vicepreşedinte american Al Gore, laureat în 2007 cu Premiul Nobel pentru Pace, va deveni spectacol de operă.



Filmul "Un adevăr incomod" ("An inconvenient truth") al fostului vicepreşedinte american Al Gore, laureat în 2007 cu Premiul Nobel pentru Pace, va deveni spectacol de operă. "Un adevăr incomod" a fost la început doar o înşiruire de slide-uri, pe care Al Gore le prezenta la simpozioanele la care participa. Acestea au devenit apoi o foarte apreciată carte şi un film premiat cu Oscar pentru cel mai bun documentar. Acum, totul va fi pus în scenă într-un spectacol de operă la prestigioasa Scala din Milano. Filmul, al cărui subtitlu este "Urgenţa mondială în ceea ce priveşte încălzirea globală", descrie descoperirile făcute de Al Gore în ceea ce priveşte schimbările climatice. Filmul este al patrulea în clasamentul celor mai de succes documentare în Statele Unite, după Fahrenheit 9/11, Marşul pinguinilor şi Sicko.

Debut în 2011. Stéphane Lissner, directorul Scalei din Milano, a declarat că acela care va scrie muzica operei este compozitorul italian Giorgio Battistelli. Premiera operei a fost fixată pentru 2011. Battistelli, directorul artistic al Arena di Verona, a mai compus, între altele, muzica pentru opere precum Richard III de Shakespeare sau Frankenstein de Mary Shelley. Lissner, pe de altă parte, este considerat drept unul dintre cei mai buni manageri de operă ai momentului, reuşind să propună publicului, de cînd conduce Scala, opere contemporane extrem de apreciate.

×
Subiecte în articol: verde!