x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegere temporară - Gheorghe Pătraşcu, arhitect-şef al Capitalei pentru şase luni

Alegere temporară - Gheorghe Pătraşcu, arhitect-şef al Capitalei pentru şase luni

de Monica Andrei Capatos    |    04 Sep 2008   •   00:00
Alegere temporară - Gheorghe Pătraşcu, arhitect-şef al Capitalei pentru şase luni

Gheorghe Pătraşcu este noul arhitect-şef al Capitalei, după ce timp de zece ani postul a fost ocupat de Adrian Bold, demis de primarul Sorin Oprescu. Pătraşcu este director general al Direcţiei de Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi va veni la Primăria Capitalei prin transfer.



Gheorghe Pătraşcu este noul arhitect-şef al Capitalei, după ce timp de zece ani postul a fost ocupat de Adrian Bold, demis de primarul Sorin Oprescu. Pătraşcu este director general al Direcţiei de Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi va veni la Primăria Capitalei prin transfer. Sorin Oprescu a spus că numirea este făcută pentru o perioadă de şase luni, pînă la organizarea concursului pentru acest post.

INTERESE. La întîlnirea cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România şi cei ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" au fost nominalizaţi membrii Comisiei Tehnice de Urbanism şi Teritoriu a municipalităţii, urmînd ca, la prima şedinţă a Consiliului General, proiectul care prevede componenţa acestei comisii să fie supus dezbaterii. Cei propuşi sînt: arh. Sorin Gabrea, arh. Constantin Enache, arh. Dorin Ştefan, arh. Dan Şerban, arh. Bogdan Bogoescu, arh. Tiberiu Florescu, arh. Mircea Ochinciuc. Consilierii generali n-au vrut să aprobe la ultima şedinţă lista cu arhitecţii propuşi de Oprescu pe motiv că nu-i cunosc pe unii dintre ei. E "de înţeles" reacţia aleşilor locali, mai ales că interesele sînt foarte mari, iar cei numiţi nu trebuie să facă excepţie de la regulă.

×
Subiecte în articol: observator