x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Videoconferinţă MAI în contextul alegerilor. Predoiu: Vă rog să vă consideraţi în stare de alertă, la datorie

Videoconferinţă MAI în contextul alegerilor. Predoiu: Vă rog să vă consideraţi în stare de alertă, la datorie

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   15:00
Videoconferinţă MAI în contextul alegerilor. Predoiu: Vă rog să vă consideraţi în stare de alertă, la datorie

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis reprezentanţilor structurilor de ordine publică de la nivel central şi din teritoriu că în perioada alegerilor toţi angajaţii MAI trebuie să se considere "în stare de alertă", să fie la datorie pentru buna desfăşurare a scrutinului.

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a organizat, joi, o şedinţă cu reprezentanţii structurilor de ordine publică de la nivel central şi din teritoriu. În cadrul şedinţei, organizată în sistem videoconferinţă, au fost stabilite ultimele detalii privind măsurile dispuse pentru asigurare ordinii publice în zona secţiilor de votare şi a birourilor electorale în perioada desfăşurării scrutinului electoral de la finalul acestei săptămâni", informează un comunicat al MAI.

De asemenea, au fost analizate şi aspecte privind situaţia operaţională la zi în domeniul de competenţă al structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

"Vă rog să vă consideraţi, toţi, în stare de alertă, la datorie, pentru a ne îndeplini obiectivele. Sigur că principalul obiectiv e desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor, respectarea legii, păstrarea ordinii şi liniştii publice pentru ca cetăţeanul, cetăţenii, să-şi exercite dreptul constituţional fundamental la vot liber, nestingherit", a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul a subliniat faptul că misiunile trebuie desfăşurate cu deplină legalitate şi imparţialitate.

"Vreau să mă refer la zona strict tehnică şi legală, care, repet, ţine de credibilitatea Ministerului Afacerilor Interne că îşi poate îndeplini misiunea legală, că poate fi imparţial politic, imparţial politic, echidistant, că nu se amestecă în niciun fel de joc politic şi că, într-adevăr, mai presus de orice şi de oricine în ţara asta este legea şi legea sunteţi dumneavoastră, dumneavoastră sunteţi gardienii legii. Pentru niciun motiv, nimeni nu are voie să abdice de la această calitate de gardian al legii", a mai spus Predoiu.

Pentru creşterea capacităţii de reacţie, de la nivel central vor fi trimişi în teritoriu ofiţeri care să monitorizeze implementarea măsurilor stabilite.

"Din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi. Am cerut ca până la finele campaniei electorale, respectiv sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00, atenţia să fie una ridicată din perspectiva prevenirii oricăror incidente. Este foarte important să prevenim aceste incidente, iar odată cu acel moment, ora 7,00, să ne canalizăm pe celelalte activităţi specifice, pe activitatea de menţinere, activitatea de transport către secţiile de votare, care se va realiza până la ora 18,00 în ziua de sâmbătă şi luăm în pază secţiile de votare la nivel naţional", le-a transmis angajaţilor MAI Secretarul de Stat Bogdan Despescu.

Prioritatea angajaţilor MAI este prevenirea incidentelor grave şi intervenţia rapidă, astfel încât să nu fie situaţii de natură să afecteze procesul electoral, integritatea cetăţenilor şi a bunurilor private ori publice, arată sursa citată. 

×