x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă de la seismologi! "Urmează un cutremur foarte puternic în România!

Alertă de la seismologi! "Urmează un cutremur foarte puternic în România!

04 Mar 2018   •   18:30
Alertă de la seismologi!  "Urmează un cutremur foarte puternic în România!

Ziua de 4 martie 1977 va rămâne în memoria românilor ca o zi de groază. Despre viitorul mare cutremur, profesorul Gheorghe Mărmureanu spune că va fi în Vrancea, la mare adâncime şi va avea 7,7 pe scara Richter.

Următorul seism de magnitudine mare nu poate fi prezis cu exactitate, spune profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, însă cel mai probabil el se va produce în zona Vrancea. Mărmureanu spune că unda de şoc a viitorului mare cutremur ar putea provoca daune mai mari în est decât în Capitală.

"La viitorul mare cutremur, România va fi mai puţin afectată, unda de şoc se va îndrepta către Kiev şi Chişinău. O cantitate de energie va fi dirijată cum a fost cutremurul din '40. 

Viitorul mare cutremur va fi în 66 de ani, va avea loc în Vrancea şi discutăm despre o magnitunine de 7,7 grade pe Richter. Va fi un cutremur puternica ce va afecta mai mult partea de est, a Moldovei. Ar fi mai avantajos să fie mai adânc. Un cutremur în Vrancea durează până la 105 secunde, pe când în Italia, de exemplu, durează 25 - 30 de secunde.

Aş putea să mai spun că Bucureştiul va fi mai puţin afectat. Vor fi afectate sudul Moldovei, Dobrogea, Ucraina...", a dezvăluit Gheorghe Mărmureanu.

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a mai spus că în 2018 nu se pune problema unui cutremur puternic în România.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: cutremur devastator romania