x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă imediată cod roșu de viscol în județul Sibiu. Cum se circulă în țară

Alertă imediată cod roșu de viscol în județul Sibiu. Cum se circulă în țară

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2024   •   07:21
Alertă imediată cod roșu de viscol în județul Sibiu. Cum se circulă în țară
Sursa foto: CNAIR

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod roșu pentru mai multe localități din județul Sibiu, valabilă vineri dimineață, între orele 7.00 și 9.00.

Zonele vizate sunt Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu și Boița.

Se vor semnala intensificări puternice și susținute ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h.

Anterior, ANM a emis un cod portocaliu de vânt puternic pentru aceleași localități.

Circulație oprită pe Valea Oltului din cauza unui accident

Circulația e oprită, vineri dimineață, pe Valea Oltului, la Brezoi, din cauza unui accident. Probleme sunt și din cauza vântului puternic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este întrerupt pe DN 7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 203+500 metri, în afara localității Brezoi, județul Vâlcea, unde un TIR s-a răsturnat pe șosea în urma coliziunii cu un alt autotren.

Cei doi șoferi primesc îngrijiri medicale la fața locului, urmând să se stabilească dacă este necesar transportul la spital.

Probleme sunt și din cauza vântului puternic.

La kilometrul 240, în zona Lazaret, circulația se desfășoară alternativ după ce un copac a căzut pe șosea.

Pe tot tronsonul Tălmaciu - Lazaret, pe sensul Sibiu - Vâlcea, traficul este îngreunat din cauza crengilor și copacilor căzuți.

Vânt de peste 120 km/h în Cluj. Cod roșu de viscol la altitudini mari

Meteorologii au emis vineri dimineață o avertizare cod roșu de vreme extremă pentru zonele montane înalte din județul Cluj. Avertizarea este valabilă între orele 7.25 și 10.00 și vizează toate regiunile situate la peste 1.800 de metri altitudine.

În aceste zone, vântul va sufla cu violență. Rafalele urmează să depășească 120 de kilometri pe oră.

Condițiile meteo extreme vor provoca viscol puternic care va troieni zăpada deja existentă, ducând vizibilitatea aproape la zero.

Zăpadă abundentă în Alba și Sălaj, lapoviță și ninsori în opt județe din vest. Cum se circulă

Opt județe din vestul țării se confruntă vineri dimineață cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare slabă. Potrivit Centrului Infotrafic, în Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți și Satu Mare se circulă pe carosabil umed.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă șoferilor să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor de trafic.

La această oră sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare slabă, în județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți și Satu Mare, unde se circulă în general pe un carosabil umed.

Se circulă în condiții de iarnă în zona montană înaltă a județelor Alba și Sălaj, unde ninge abundent.

Pe șoselele principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Brașov, se circulă în condiții de vizibilitate bună, pe un carosabil uscat, nefiind semnalate precipitații.

Nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi unde să fie impuse restricții de circulație ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Starea drumurilor în Transilvania: zăpadă pe Transfăgărășan și în zonele montane din trei județe

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din Transilvania. Conform DRDP Brașov, pe Transfăgărășan (DN 7C), între Bâlea Cascadă și Cârțișoara, s-a depus un strat de zăpadă frământată de 1-2 centimetri.

Pe DN 12C, între Gheorgheni și Lacul Roșu, stratul de zăpadă măsoară până la un centimetru, iar pe drumul dintre Zagon și Bârcani (DN 13E) sunt 2-3 centimetri de zăpadă frământată.

Drumarii au intervenit masiv în ultimele 12 ore, folosind 137 de utilaje care au împrăștiat 600 de tone de material antiderapant și 1,5 tone de clorură de calciu.

Cele mai multe utilaje - 44 - au acționat în zona Brașovului, pe autostrăzi și drumurile naționale principale.

Vremea rămâne rece în toată regiunea, cu temperaturi negative în majoritatea zonelor: -8°C la Sfântu Gheorghe, -7°C la Miercurea Ciuc, -5°C la Brașov și -3°C la Târgu Mureș.

Doar la Sibiu se înregistrează +1°C.

Cerul este acoperit în toate județele, iar în zonele Sibiu și Mureș se înregistrează rafale de vânt de până la 50 km/h. La Întorsura Buzăului este semnalată ceață care afectează vizibilitatea, conform DRDP Brașov.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod rosu ninsori şi viscol Sibiu