x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ali Imran, respins la instanţa supremă

Ali Imran, respins la instanţa supremă

de Violeta Fotache    |    11 Noi 2009   •   00:00

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, au respins ieri recursul făcut de inculpatul Ali Imran împotriva unei încheieri de şedinţă a Curţii de Apel Bucureşti, privind o excepţie.



Reamintim că britanicul Ali Imran este judecat la Curtea de Apel Bucureşti, în recurs, pentru uciderea din culpă a regizorului Cristian Nemescu, a sunetistului Andrei Toncu şi a taximetristului Dumitru Aruştei. În februarie 2009, Ali Imran a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare pentru uciderea din culpă a celor trei persoane.

Regizorul Cristian Nemescu (27 de ani) şi inginerul de sunet Andrei Toncu (28 de ani), precum şi taximetristul Dumitru Aruştei (24 de ani) şi-au pierdut viaţa în noaptea de 25 spre 26 august 2006. Cei trei se aflau în taxi, când autoturismul Porsche Cayenne neînmatriculat, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, lovindu-i în plin, chiar în intersecţia de la podul Eroilor. Taximetrul circula regulamentar dinspre Academia Militară către strada Berzei.

Iniţial, Imran a fost condamnat în 18 decembrie 2007, de Judecatoria Sectorului 1, la şapte ani de închisoare pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat, urmând ca, dupa executarea pedepsei principale, să fie expulzat din Romania. Dar Tribunalul Bucureşti i-a micşorat pedeapsa la şase ani. De asemenea, Tribunalul a dispus ca britanicul Ali Imran să plătească daune mai mari cu 30.000 de lei şi respectiv 20.000 de lei familiilor taximetristului şi a sunetistului Andrei Toncu. Aceste sume se adaugă la cele dispuse de instanţa inferioară, de 28.000 de lei daune morale părţilor civile din dosar şi câte jumătate de milion de lei daune morale către rudele victimelor, respectiv Elena Violeta Raţuş, Ştefan Corneliu Aruştei, Erica şi Octavian Nemescu, Horia Toncu şi Elena Traian.

Condamnarea lui Ali Imran nu este încă definitivă.

×
Subiecte în articol: observator