x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alina Bica a ridicat sechestrul de pe acțiunile lui Videanu pentru că societatea suporta... prejudicii de imagine

Alina Bica a ridicat sechestrul de pe acțiunile lui Videanu pentru că societatea suporta... prejudicii de imagine

06 Feb 2015   •   17:31
Alina Bica a ridicat sechestrul de pe acțiunile lui Videanu pentru că societatea suporta... prejudicii de imagine
In dosarul in care Adriean Videanu este invinuit de complicitate la abuz in serviciu, cererea de ridicare a sechestrului asigurator pe un pachet de 80 de actiuni la purtator la TITANMAR S.A. a fost trimisa, prin posta, de catre reprezentantul societatii la DIICOT in data de 25 februarie 2014.

Alina Bica a fost acuzata ca ar fi aprobat aceasta cerere in conditile in care noul cod de procedura stipula ca in asfel de situatii sa existe aprobarea judecatorului de camera preliminara, si nu a procurorului sef, cum era stipulat in vechiul cod. Anchetatorii au sustinut ca, prin acest demers, Alina Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul comercial a actiunilor si a creat premizele instrainarii acestora catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului. 

"I-am spus domnului procuror la acea vreme ca ma surprinde superficialitatea cu care trateaza problema, ca societatea suporta prejudicii de imagine pentru care DIICOT ar fi putut sa raspunda si, ca urmare, mi-am asumat actul decizional. Documentele erau clare, textele erau clare, iar solutia judecatorului ar fi fost aceeasi, motiv pentru care am procedat la remedierea situatiei. Nu a fost o actiune ascunsa, i-am inmanat procurorului de caz copie dupa ordonanta, daca era nemultumit de solutia mea, se putea duce la procurorul general, intrucat este independent in activitatea sa. Asadar, totul a fost la vedere, iar solutia a fost cunoscuta de toata lumea. Am dat ordonanta in februarie 2014, iar la acel moment eram supravegheata, motiv pentru care nu inteleg de ce nu s-a actionat de indata si nu sa fiu lasata sa fac alte fapte", ar fi declarat Alina Bica în fața procurorilor.

×