x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alt teoretician - "Curăţaţi ieşirile din Bucureşti!"

Alt teoretician - "Curăţaţi ieşirile din Bucureşti!"

de Jurnalul National    |    06 Iul 2007   •   00:00

Urmănd exemplul lui Traian Băsescu, pe vremea cănd era ministru al Transporturilor, şi al lui Adrian Năstase, cănd era prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu a declarat şi el război celor care aruncă deşeuri pe şoselele şi pe căile ferate de la ieşirea din Bucureşti.

Tăriceanu a mers ieri la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea, pentru a discuta cu specialiştii despre combaterea efectelor secetei. Coloana oficială a ieşit din Bucureşti pe Autostrada Soarelui pe cheiul Dămboviţei, suprafaţă unde, pe kilometri intregi, zac de ani de zile tone de deşeuri. Simpla traversare a coloanei oficiale a fost suficientă pentru ca prim-ministrul Tăriceanu să facă declaraţii incendiare, avertizănd că ar putea demite toate persoanele responsabile pentru "mizeria de nedescris" din comuna Glina.


"CU CAPSA PUSĂ". Premierul a spus că a observat in dreptul localităţii Glina gunoaie aruncate de-a lungul drumului, la intămplare. "Am venit cu capsa pusă şi am chemat aici toate autorităţile locale din judeţul Ilfov şi Garda de Mediu, să vedeţi ce o să fac cu ei. Prefer să ii destitui pe toţi, mai puţin pe primar, care va plăti la alegeri. Nu pot să accept că unii sunt nesimţiţi şi aruncă gunoaie de-a lungul drumului, fără să fie luate măsuri", a spus Tăriceanu. Prim-ministrul a cerut ca agenţii de poliţie şi jandarmii să patruleze in Glina pentru a sancţiona aruncarea gunoaielor. "Garda de Mediu, Poliţia şi Jandarmeria trebuie să intervină pentru a-i impiedica pe cei care construiesc in zonă să işi manifeste in continuare nesimţirea. Este bine că se construieşte, dar nu mi se pare normal să arunci gunoaiele oriunde şi să tranformi Bucureştiul intr-o groapă de gunoi. Sunt probabil mii de tone de resturi şi gunoaie de la demolări. Vor fi aplicate sancţiuni dure, fără menajamente", a declarat primul-ministru, care a nominalizat şi vinovaţii: autorităţile locale, care nu au găsit soluţii de remediere a problemelor, instituţiile subordonate Ministerului Mediului, care nu au cerut ajutorul poliţiştilor şi a jandarmilor, ca şi reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei, care nu au intervenit.


PREDECESORI. Călin Popescu Tăriceanu nu este primul politician cu funcţie care semnalează că toate ieşirile din Bucureşti sunt acoperite de gunoaie. In timpul mandatului la Palatul Victoria, şi Adrian Năstase a atras atenţia asupra acestei situaţii, promiţănd la răndul său că va rezolva problema, iar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Năstase ieşise cu maşina din Bucureşti spre Slobozia şi se declarase stupefiat de tonele de gunoaie intălnite pe suprafeţe intinse. La răndul său, actualul preşedinte Traian Băsescu a avut o iniţiativă similară pe vremea cănd era ministru al Transporturilor. Băsescu declarase că va iniţia o acţiune prin care intenţiona să cureţe de gunoaie toate liniile ferate care ies din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: verde! bucuresti