x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Altercaţii soldate cu haine rupte şi ameninţări cu arestarea între jurnalişti şi SPP la Parlament

Altercaţii soldate cu haine rupte şi ameninţări cu arestarea între jurnalişti şi SPP la Parlament

15 Iun 2010   •   00:00

Mai mulţi jurnalişti au fost împiedicaţi de ofiţeri SPP să se apropie de Emil Boc pentru a-i solicita o declaraţie în momentul în care premierul intra în sala de plen a Parlamentului unde urma să aibă loc votarea moţiunii de cenzură.

Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) a instalat un cordon de protecţie între uşa cabinetului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, lift şi intrarea în sala de şedinţe a Parlamentului, măsură care nu a mai fost luată până acum.

Cordonul din material plastic era dublat cu ofiţeri SPP postaţi la aproximativ trei metri unul de celălalt. În momentul în care prim-ministrul a ajuns la Camera Deputaţilor şi a ieşit din lift, îndreptându-se către biroul Robertei Anastase, reporterul unei televiziuni a trecut pe sub cordon încercând se se apropie de Emil Boc pentru a-l întreba ce sentiment îl încearcă înainte de votarea moţiunii de cenzură. Jurnalistul a fost reţinut de agenţii SPP, iar şeful dispozitivului de protecţie a Parlamentului i-a spus: "Dacă aveam cătuşele la mine, te arestam".

La câteva minute de la acest incident, când Emil Boc şi Roberta Anastase au ieşit din birou pentru a merge către sala de şedinţe, mai mulţi jurnalişti au încercat la rândul lor să treacă pe sub cordonul de delimitare, unii dintre aceştia fiind reţinuţi de SPP.

În altercaţia creată, unui reprezentat al unei agenţii de presă i-a fost rupt tricoul de un ofiţer SPP. Văzând că aveau loc îmbrînceli între gărzile de corp şi jurnalişti, premierul le-a spus ofiţerilor: "Lăsaţi-i în pace!".

Surse din SPP au declarat ulterior Mediafax că instalarea acelui cordon de protectie s-a făcut la cererea lui Emil Boc, acesta nedorind să fie solicitat de presă pentru a da declaraţii.

×
Subiecte în articol: observator