x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Franţei: România nu poate fi exclusă din proiectele de gazoducte

Ambasadorul Franţei: România nu poate fi exclusă din proiectele de gazoducte

01 Oct 2010   •   00:00

România este una dintre cele mai importante ţări implicate în proiecte de gazoducte şi nu poate fi exclusă din acestea, însă autorităţile de la Bucureşti trebuie să-şi respecte angajamentele luate faţă de Uniunea Europeană /UE/, a declarat, vineri, Henri Paul, ambasadorul Franţei în România, la un forum în domeniul energiei.



"România este în centrul proiectelor mari de gazoducte, de care nu se poate debarasa nimeni. În acelaşi timp, România trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile asumate faţă de Uniunea Europeană. Potenţialul reprezintă un element-cheie al României", a afirmat Henri Paul.

Acesta a adăugat că, prin prisma potenţialului său, România are şansa de a deveni în perioada următoare atât producător de gaze naturale, cât şi de petrol.

"România are şansa să devină producător de gaz, dar şi un producător de petrol tradiţional în zonă. Vreau să spun că energia se regăseşte în miezul parteneriatului româno-francez. Parteneriatul strategic va fi judecat de munca depusă de cele două ţări. Nu lucrăm numai pentru interesul întreprinderilor franceze, ci şi pentru interesul României şi Franţei", a subliniat ambasadorul Franţei în România, citat de Agerpres.

Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ a Franţei în România, Bruno Roche, la ora actuală instituţia pe care o conduce reuneşte peste 300 de companii membre.

În acelaşi timp, Franţa este al patrulea partener comercial al României şi se clasează tot pe locul patru în privinţa investiţiilor, conform datelor Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri /MECMA/.

Vineri, la Bucureşti, Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România /CCIFER/, Ambasada Franţei la Bucureşti şi Secţia Româna a Consilierilor de Comerţ Exterior ai Franţei, au organizat seminarul-dezbatere "Energia - un pariu pentru Romania".

Evenimentul reuneşte înalţi reprezentanţi ai Guvernului României, autorităţi publice, mari societăţi, asociaţii din domeniu şi media într-un dialog menit să dinamizeze sectorul energetic românesc.

×
Subiecte în articol: observator