x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Marii Britanii - Procedura vamala, punct nevralgic

Ambasadorul Marii Britanii - Procedura vamala, punct nevralgic

de Anca Aldea    |    15 Dec 2006   •   00:00
Ambasadorul Marii Britanii - Procedura vamala, punct nevralgic

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett (foto), a laudat ieri eforturile depuse de autoritatile romane in lupta anticoruptie si progresele rapide in crearea unui mediu atractiv de afaceri, dar a tinut sa precizeze ca mai este nevoie de o serie de masuri pentru ca efectele sa se vada intr-adevar.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett (foto), a laudat ieri eforturile depuse de autoritatile romane in lupta anticoruptie si progresele rapide in crearea unui mediu atractiv de afaceri, dar a tinut sa precizeze ca mai este nevoie de o serie de masuri pentru ca efectele sa se vada intr-adevar. Diplomatul a amintit de asistenta si de investitiile britanice in proiecte bilaterale din domeniul justitiei si afacerilor interne, in valoare de peste 1,5 milioane de euro.

DAR... La vama mai trebuie lucrat. Nu a fost inca eliminata problema "micilor plati informale", adica a micii coruptii, pentru care suntem responsabili cu totii. Diplomatul a mai subliniat ca legislatia vamala romaneasca inca este complexa si dificila, provocarea pentru Romania fiind implementarea unor proceduri vamale eficiente, clare si transparente.

"Nu se poate vorbi de victorie atunci cand proceduri vamale netransparente duc la litigii sau la dispute in instanta. Acest gen de proceduri impovareaza sistemul judiciar si solicita resurse umane si financiare insemnate. Ele sunt o piedica si pentru derularea afacerilor. Atunci cand litigiile ajung in instanta, se poate vorbi despre un esec pentru ambele parti implicate", a spus ambasadorul Robin Barnett.

×
Subiecte în articol: observator