x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de aproximativ 50.000 de lei după protestul organizat la Constanța

Amenzi de aproximativ 50.000 de lei după protestul organizat la Constanța

29 Mar 2021   •   10:19
Amenzi de aproximativ 50.000 de lei după protestul organizat la Constanța
Sursa foto: Captură video

Jandarmii au dat amenzi de aproximativ 50.000 de lei după protestul organizat, duminică seară, împotriva restricțiilor la Constanța. Au fost aplicate peste 100 de amenzi. 

„Până în momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți”, a transmis luni dimineață IJJ Constanța.

„Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic,  iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, mai precizează Jandarmeria Constanța.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare.

Sute de persoane au protestat, duminică seară, în Constanța, în fața Prefecturii, și în mai multe orașe din țară împotriva noilor restricții instituite pentru a limita răspândirea infecției cu COVID-19. Oamenii au scandat "Libertate, libertate", "Măştile jos", "Jos Guvernul", "Deschideţi HORECA".

×
Subiecte în articol: constanta amenzi protest