x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de 130.000 de lei, în pieţele din Capitală

Amenzi de 130.000 de lei, în pieţele din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   19:45
Amenzi de 130.000 de lei, în pieţele din Capitală

Amenzi de aproape 130.000 de lei au fost aplicate, în decurs de trei zile, pentru nereguli în pieţele din Capitală, fiind suspendată sau oprită temporar activitatea a 17 operatori comerciali, a informat, luni, Poliţia Locală Bucureşti, printr-o postare pe Facebook.

Astfel, 38 de agenţi economici au fost sancţionaţi contravenţional, săptămâna trecută, de către poliţişti locali şi inspectori ANPC, în cadrul unor acţiuni comune de verificare a respectării normelor privind vânzarea produselor alimentare şi a legislaţiei din domeniul protecţiei consumatorilor.

Controalele s-au desfăşurat în pieţele Miniş, Titan 2, Matache, Progresul şi Nerva Traian.

Au fost constatate, printre altele, nereguli referitoare la neafişarea datelor de identificare în spaţiul public, lipsa acordului de funcţionare sau necolectarea selectivă a deşeurilor menajere. În cazul a 17 operatori comerciali, echipele de control au dispus fie suspendarea activităţii, fie oprirea temporară a acesteia. Totodată, administratorii a trei pieţe din Sectoarele 1 şi 3, care nu au respectat prevederile HG 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în zone publice, au fost sancţionaţi cu amenzi cumulate în valoare de 34.000 de lei.

"În paralel, inspectorii ANPC au dispus distrugerea a 35 de kilograme de carne şi produse din carne, precum şi retragerea de la vânzare a altor 17 kilograme de carne şi a 80 de produse de panificaţie. Valoarea sancţiunilor aplicate de către inspectorii ANPC a fost de aproximativ 30.000 de lei", transmite sursa citată.

×
Subiecte în articol: amenzi piete