x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de amenzi în urma partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București

Zeci de amenzi în urma partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   15:15
Zeci de amenzi în urma partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București
Sursa foto: Hepta

Zeci de amenzi au fost date în urma partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București. Jandarmii au stabilit sancțiunile care i-au vizat pe suporterii care s-au agresat în jurul stadionului gălățean. În timpul incidentelor, un polițist a fost lovit în cap cu o piatră și a ajuns la spital.

Jandarmeria Galați anunță că a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 lei, cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre Oțelul și Dinamo care a avut loc joi seara, pe Stadionul Oțelul din Galați.

Zeci de suporteri s-au luat la bătaie în stradă. Agresorii au fost duși la audieri și au fost amendați.

„În jurul orei 20:30, înaintea începerii partidei de fotbal, un grup de 26 suporteri ai echipelor Dinamo București și Petrolul Ploiești care au efectuat deplasarea la Galați, neorganizat, cu autoturisme personale, s-au provocat reciproc în zona arenei sportive, fapt ce a impus luarea măsurii conducerii acestora la Secția 2 Poliție, în vederea identificării. 19 dintre suporteri au fost sancționați pentru provocarea și participarea la scandal, în locuri publice, cât și pentru săvârșirea în public de fapte sau gesturi obscene, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 18.000 lei”, a anunțat Jandarmeria Galați.

Pentru 15 suporteri a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal pentru o perioadă de un an, a precizat Jandarmeria.

În timpul incidentelor, un polițist de la Seviciul Rutier a fost rănit și a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap cu o piatră. El dirija traficul rutier într-o intersecție aflată în apropierea stadionului și a intervenit pentru a aplana incidentul provocat de suporteri.

În urma anchetei s-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din satul Păulești, județul Prahova este cel care a aruncat cu piatra în direcția autoturismului. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ultraj, iar tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, el va fi dus Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: amenzi suporteri