x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi URIAȘE pentru șoferii care parchează mașina necorespunzător

Amenzi URIAȘE pentru șoferii care parchează mașina necorespunzător

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   11:00
Amenzi URIAȘE pentru șoferii care parchează mașina necorespunzător
Sursa foto: antena3CNN

Conducătorii auto riscă amenzi uriașe dacă parchează mașinile în locuri necorespunzătoare.

Aceștia vor fi sancționați cu sume între 2.000 - 10.000 de lei dacă vor parca autovehiculele pe locurile pentru femeile însărcinate, persoanele cu copii de sub 5 ani ori pentru persoanele cu dizabilități, potrivit Legii 280/2023. 

Vor fi însă scutiți de amenzi angajații MAI ori ai unităților medicale dacă sunt în exercitarrea atribuțiilor de serviciu,  potrivit avocatnet.ro.

Totodată, parcările instituțiilor publice și private, supermarketurilor care au peste 10 locuri de parcare, cel puțin 4% dintre acestea, dar nu mai puțin dee 2 locuri, trebuie rezervate pentru femeile gravide și persoanele cu copii mici. Acestea au la dispoziție 6 luni, până pe 22 aprilie 2023, pentru a implementa măsura. 

În cazul parcării fără drept pe locul destinat unei persoane cu dizabilități, amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei,

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind accesul cu prioritate pentru femei gravide, precum şi pentru persoane însoţite de copii cu vârste de până la 5 ani.

×
Subiecte în articol: amenzi soferi parcare