x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amor în stil italian

Amor în stil italian

de Carmen Plesa    |    20 Iun 2009   •   00:00
Amor în stil italian
Sursa foto: /REUTERS

Un poliţist din Torino s-a îndrăgostit de o prostituată româncă, pe care a scăpat-o de proxenetul ei şi de viaţa de stradă.



Un poliţist de la comisariatul San Secondo din Torino - bărbat de 35 de ani, bine făcut, cu mustaţă, şi serviciu bun - s-a îndrăgostit de o prostituată româncă, pe care a scăpat-o de proxenetul ei şi de viaţa de stradă. Omul legii a fost cel care l-a arestat pe Dumitru Croitoru (58 de ani), românul care se presupune că o obliga pe femeie să se prostitueze.

Toate bune şi frumoase, până săptămâna această, când Croitoru a fost dus în faţa judecătorilor. Pe lângă acuzaţia de proxenetism, el are în spate şi una pentru tentativă de extorcare. Întrebările pe care şi le  pun avocaţii celui arestat, dar şi ziariştii italieni de la ediţia de Torino a La Stampa, sunt: ce calitate are cel care l-a arestat pe proxenet? Poliţist sau iubit? Când s-au îndrăgostit poliţistul şi prostituata? Înainte sau după începerea anchetei? Şi cât de corecte pot fi considerate cercetările în acest caz, dacă deja torinezul era îndrăgostit de presupusa victima?

Dileme la tribunal

"Principalul motiv pentru care s-a ajuns la acest proces este că un bărbat a fost cercetat şi arestat de un poliţist care are o relaţie sentimentală cu presupusa victimă. Pare incredibil, dar cei doi - poliţistul şi prostituata- locuiesc împreună. E un fapt grav", au spus Paolo Gramaglia şi Alberto De Sanctis, avocaţii românului acuzat de proxenetism.

Tânăra româncă a răspuns cu un firicel de voce întrebărilor, scrie La Stampa. "Domnule judecător, sentimentele nu se pot explica. Nu există un motiv atunci când te îndrăgosteşti. Se întâmplă pur şi simplu", a declarat tânăra.

Un pensionar a plătit 10.000 de euro pe ea

Românca se prostitua pe  Corso Svizzera, în faţa spitalului Maria Vittoria. În fiecare seară în stradă, din 2002, până în 2008, sub supravegherea "peştelui" - Dumitru Croitoru. "Nu aveam niciun ban, nu aveam unde să stau. La un moment dat, mi-a luat paşaportul şi mi-a spus că trebuie să fac trotuarul. Mă însoţea, mă supraveghea. Trebuia să cer 50 de euro pentru o partidă în stradă şi 100 de euro pentru una acasă. Aşa plăteam cazarea la un han din Via Corio. Îmi cerea toţi banii pe care-i luam de la clienţi, toţi banii pe care îi câştigasem: aproape 80.000 de euro, în şase ani", a declarat românca în faţa judecătorului.

În timpul acestor şase ani, tânăra a cunoscut mai bine doi bărbaţi. Primul, un pensionar italian, care s-a căsătorit cu ea, dar nu a reuşit să o elibereze, deşi i-a plătit lui Croitoru 10.000 de euro pentru ea, scrie La Stampa. Al doilea bărbat era chiar poliţistul care locuia în zonă.

Iată-l aşadar pe omul legii, îndrăgostit chiar de protagonista anchetei sale. "Nu am nimic de ascuns. Locuiam în aceeaşi zonă, o vedeam mereu tristă, mi-a spus povestea ei. Nu mi-am folosit funcţia pentru motive personale , mi-am făcut datoria. Recunosc, locuim împreună. Dar ne-am îndrăgostit unul de altul când Croitoru era deja în închisoare" a spus poliţistul îndrăgostit, la Tribunal.

Poliţistul a fost cel care a făcut cercetările în cazul proxenetului, el a depus mărturie, el a cerut să fie căutat pe o listă de pasageri care soseau din România, el i-a pus cătuşele la mâni lui Croitoru, când acesta bea o cafea într-un bar din piazza Statuto, din Torino.  "Poliţistul ăla a vrut să-mi ia fata", a spus proxenetul.

Rămâne de văzut cât de impresionaţi vor fi şi judecătorii italieni de povestea de dragoste dintre poliţist şi prostituata şi dacă vor considera că ancheta în cazul proxenetului a fost compromisă de amor.

×
Subiecte în articol: observator