x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANAF anunță că în aprilie 2023 a avut încasări mai mari decât în luna similară a anului 2022

ANAF anunță că în aprilie 2023 a avut încasări mai mari decât în luna similară a anului 2022

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   14:00
ANAF anunță că în aprilie 2023 a avut încasări mai mari decât în luna similară a anului 2022

ANAF a încasat, brut, în luna aprilie 40,18 miliarde lei, cu 16% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 5,55 miliarde lei, potrivit unui comunicat de presă. În ultima perioada au fost discuții publice despre faptul că ANAF trebuie să îşi îmbunătăţească nivelul de colectare.

„În luna aprilie, ANAF a colectat următoarele sume: încasări brute de 40,18 miliarde lei, cu 16% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 5,55 miliarde lei; încasări nete de 35,69 miliarde lei, cu 9,8% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 3,20 miliarde lei”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, tot în aprilie s-a restituit și compensat TVA în valoare de 3,95 miliarde lei, cu 91,43% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 1,88 miliarde lei.

Planul de măsuri privind reducrea cheltuielilor bugetare ar trebui să ajungă la Guvern săptămâna viitoare, după ce va fi asumat în coaliție, spunea joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El afirma că ANAF trebuie să îşi îmbunătăţească nivelul de colectare.

„Măsurile pe care guvernul le are în vedere pentru a ține sub control cheltuielile bugetare, pentru a le reduce, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, se vor regăsi într-un plan de măsuri la care Ministerul de Finanțe lucrează care va fi prezentat coaliției și ulterior urmează să ajungă cel mai probabil săptămâna viitoare la Guvern pentru a fi luată o decizie în acest sens. În privința nevoii de a colecta la buget și legat de nevoia de a aduce cât mai aproape de media europeană acest nivel de colectare din România, aceasta este o chestiune cunoscută la nivel public, Guvernul binențeles că este conștient de această nevoie ca ANAF să își îmbunătățească nivelul de performanță, acest lucru depinde și de eficiența echipei care lucrează acolo dar depinde și de nivelul de digitalizare, iar aceasta poate fi soluție importantă, ca prin digitalizare să poată fi urmărite mai eficient aceste venituri și ele să apotă ulterior să genereze taxe și impozite cât mai aproape de măcar media europeană”, a spus Dan Cărbunaru.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: anaf incasari