x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la Spitalul din Arad. Cadavrul unei paciente care a decedat ar fi rămas şase ore în salon

Anchetă la Spitalul din Arad. Cadavrul unei paciente care a decedat ar fi rămas şase ore în salon

14 Apr 2020   •   19:28
Anchetă la Spitalul din Arad. Cadavrul unei paciente care a decedat ar fi rămas şase ore în salon

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a declanşat o anchetă internă la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi COVID-19, după ce o pacientă a decedat şi ar fi rămas şase ore în salon iar mai mulţi pacienţi ar fi rămas închişi în saloane.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Arad au declarat, marţi, că un medic pneumolog nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu şi a demisionat.

„În urma sesizărilor apărute în cursul serii de luni, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a inceput verificările interne pe Secţia de Boli Infecţioase Adulţi COVID-19 (clădirea din strada Stephan Ludwig Roth). În urma verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu. Drept urmare, dr. Negrescu şi-a înaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicină internă”, au arătat reprezentanţii unităţii medicale.

În ceea ce priveşte pacienta care a decedat şi ar fi rămas şase ore în salon acest aspect încă se verifică pentru a stabili exact cine se face vinovat.

Conducerea spitalului din Arad a susţinut că legat de afirmaţiile referitoare la închiderea pacienţilor în saloane, este vorba despre o procedură se aplică la nivel naţional şi este o măsură de precauţie pentru a nu contamina partea decontaminată a secţiei.

„Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei. Cât despre vizita pe salon, menţionăm următoarele: la pacienţii care nu sunt în stare gravă medicul intră dimineaţa pentru evaluarea stării pacientului, dar şi ori de câte ori este solicitat”, au explicat reprezentaţii spitalului.

Referitor la ancheta derulată în cazul Secţiei de Medicină a Muncii cu privire la modul în care s-au realizat internările pe secţie, ce s-a întâmplat cu pacienta decedată şi la cum au fost trataţi pacienţii, au fost sesizate autorităţile abilitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: anchetă spital arad