x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchete in fotbal - MM Stoica, al patrulea la DNA

Anchete in fotbal - MM Stoica, al patrulea la DNA

de Miruna Pasa Petru    |    29 Sep 2007   •   00:00
Anchete in fotbal - MM Stoica, al patrulea la DNA

Fostul manager general al FC Steaua şi actual preşedinte al CS Unirea Urziceni, Mihai Stoica, este cel de-al patrulea om de fotbal chemat săptămăna aceasta la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).



Fostul manager general al FC Steaua şi actual preşedinte al CS Unirea Urziceni, Mihai Stoica (foto), este cel de-al patrulea om de fotbal chemat săptămăna aceasta la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Stoica a stat ieri aproximativ patru ore la intălnirea cu procurorii anticorupţie, iar la ieşirea din sediul instituţiei a refuzat să explice motivul pentru care a fost citat. "Nu s-a intămplat nimic, nu este nimic spectaculos. Dacă procurorii vor să spună ceva, este ok. Nu vreau să vă spun despre ce e vorba", a spus preşedintele CS Unirea Urziceni. MM Stoica nu a precizat nici măcar dacă a fost chemat ca martor sau ca invinuit, dar a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că a discutat cu anchetatorii neinsoţit de un avocat.


BECALI ŞI COPOS. Primul "greu" din fotbalul romănesc citat săptămăna aceasta la DNA a fost patronul clubului Steaua Bucureşti. Potrivit lui Gigi Becali, procurorii i-au adus la cunoştinţă că i-au fost interceptate telefoanele in mai vechiul dosar al corupţiei din fotbal. El a precizat că este vorba despre momentul in care a promis bani jucătorilor de la Gloria Bistriţa pentru a bate in meciul cu echipa bucureşteană Rapid. Becali a mai susţinut că anchetatorii l-au intrebat dacă a şi dat banii respectivi şi că el a răspuns negativ: "Păi eu promit multe, dar nu mă ţin de cuvănt". La fel a fost chemat la DNA şi finanţatorul FC Rapid, George Copos, insă dosarul in care acesta a fost citat a rămas incă un mister.


BORCEA. A urmat directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea. Acesta a fost chemat miercuri in faţa procurorilor anticorupţie, insă nu s-a prezentat, trimiţăndu-şi in schimb avocatul. Nici in cazul oficialului de la Dinamo nu se ştie exact dacă a fost citat in dosarul corupţiei din fotbal sau intr-un altul legat de anumite schimburi de terenuri pe care acesta le-ar fi facut cu primarul Constanţei, Radu Mazăre. Â

Singura explicaţie oferită de DNA in cazul perindării oamenilor de fotbal prin faţa procurorilor a fost aceea că se derulează o anchetă privind transferurile de fotbalişti din perioada 1990-2006. (Miruna Pasă Petru)

×
Subiecte în articol: observator