x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Gheorghe, dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Andrei Gheorghe, dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

10 Feb 2010   •   00:00
Andrei Gheorghe, dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Parchetul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti a înregistrat o plângere împotriva lui Andrei Gheorghe, şeful Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, reclamat pentru vătămare corporală din culpă, în urma implicării sale în accidentul rutier uşor petrecut marţi seară în Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Cristina Radu, a declarat că la Parchet s-a înregistrat un dosar pe numele lui Andrei Gheorghe, ca urmare a faptului că partea vătămată a depus o plângere împotriva acestuia.

Cristina Radu a adăugat că dosarul va fi instrumentat de Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, pentru vătămare corporală din culpă.



Andrei Gheorghe este audiat de Poliţia Rutieră, fiind cercetat pentru vătămare corporală şi pentru că a refuzat să i se recolteze probe biologice.




Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că şefului Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, Andrei Gheorghe, i-a fost retras permisul de conducere pentru cercetări, după ce a refuzat proba biologică în urma accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că măsura este una temporară, iar Gheorghe a primit în schimbul permisului o dovadă înlocuitoare.

Conform legii, aceasta poate fi cu sau fără drept de conducere şi se eliberează pentru 15 zile, cu posibilitate de prelungire. În cazul lui Andrei Gheorghe, dovada înlocuitoare este fără drept de conducere, pentru că se cercetează o infracţiune la Codul Rutier.

Potrivit lui Ciocan, Andrei Gheorghe, care în urma accidentului uşor pe care l-a provocat, aseară, în apropiere de Bulevardul Kiseleff, a refuzat să se prezinte la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea probelor biologice, poate depune plângere la Parchet pentru recuperarea permisului de conducere.




Fosta vedetă tv Andrei Gheorghe, recent cooptată în echipa de consilieri a ministrului Sebastian Vlădescu, a lovit, ieri seară, o maşină în Bucureşti, pe Şoseaua Kiseleff, chiar la semaforul din dreptul Oficiului de Cadastru.  

Impactul a fost destul de brutal pentru cealaltă maşină, o femeie aflată în dreapta şoferului acuzând şi dureri de ceafă.

Andrei Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului. "Când am văzut că nu doreşte să stea şi să ne dea asigurarea, am ieşit din maşină şi l-am blocat practic pentru că el vroia să plece. Fără să coboare din maşină, mi-a dat numărul de telefon şi numărul maşinii. A zis că nu are timp şi că rezolvăm problema mâine. Noi nu suntem din Bucureşti. Am sunat la 112 şi ne-au spus să mergem pe Griviţa să declarăm accidentul. Domnul Andrei Gheorghe, în momentul în care i-am zis că mă doare ceafa, mi-a spus să merg în maşină că îmi trece", a precizat pentru Jurnalul Naţional femeia aflată în maşina lovită de Gheorghe.

Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, în astfel de cazuri, de accidentări uşoare, există soluţia constatării amiabile, situaţie în care părţile vătămate îşi schimbă asigurările. În situaţia în care nu se înţeleg, una dintre părţile vătămate poate chema poliţia.
În mod normal, dacă una din părţile vătămate acuză dureri, cel vinovat trebuie să o ducă la spital în cel mai scurt timp posibil. În cazul de faţă, Andrei Gheorghe i-a recomandat victimei să se aşeze în maşină că se face bine.

Consilierul pe probleme de comunicare al ministrului de finanţe, a mai avut recent permisul de conducere suspendat (după ce a fost surprins băut la volan).  
El a catalogat accidentul drept unul "uşor" şi fără "victime colaterale".
"Am fost surprins de frâna intempestivă a partenerului de trafic din faţa mea şi l-am lovit uşor în spate. Ne-am dat jos din maşini, am privit avariile, am schimbat numerele de telefon şi am decis să părăsim locul faptei, în conformitate cu legea. Nu am cunoştinţă şi nu cred că au fost victime colaterale", a declarat Gheorghe pentru Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator accident andrei gheorghe