x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Iucinu poate deveni oficial Tinu

Andrei Iucinu poate deveni oficial Tinu

de Miruna Pasa Petru    |    22 Mai 2007   •   00:00
Andrei Iucinu poate deveni oficial Tinu
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Andrei Iucinu este fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu. Aceasta este hotărărea dată ieri de Tribunalul Bucureşti in procesul de paternitate deschis de tănăr in urmă cu căţiva ani.

Magistraţii au respins apelurile declarate de fiica şi soţia ziaristului decedat şi au considerat că există suficiente probe care să ateste faptul că Andrei Iucinu este băiatul lui Dumitru Tinu. Una dintre cele mai puternice dovezi existente in dosar a fost o expertiză extrajudiciară ADN, din care a reieşit că tănărul este rudă apropiată cu sora jurnalistului şi cu fiul acesteia.


EXECUTORIE.
Deşi hotărărea de ieri este atacabilă cu recurs, potrivit legii civile, ea este executorie, din momentul pronunţării ei. Confirmarea paternităţii ii dă din acest moment dreptul lui Andrei să se bucure de toate drepturile unui fiu. De altfel tănărul ne-a declarat ieri, extrem de bucuros, că işi va schimba numele de familie in "Tinu": "Este primul lucru pe care vreau să-l fac. Apoi voi ataca certificatul de moştenitor obţinut ilegal de sora mea şi imi voi rezerva dreptul de a dispune aşa cum consider de acţiunile de la SC Adevărul SA."


DOSARUL MORŢII. Tănărul işi doreşte de asemenea să se constituie parte vătămată in dosarul de urmărire penală referitor la decesul tătălui său. "Cred şi acum că tatăl meu nu a fost victima unui banal accident rutier. De aceea vreau să devin parte in dosarul aflat la Parchetul Tribunalului Prahova, cu privire la circumstanţele in care şi-a pierdut viaţa tătăl meu. Pănă acum toate acţiunile mele in acest sens au fost făcute in numele mătuşii şi vărului meu dinspre tată, dar de acum in colo pot să fac toate acestea in calitate de fiu", a spus Andrei Iucinu.

×
Subiecte în articol: observator