x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Muraru, propus ambasador în SUA: Vizele ar putea fi ridicate în următorii trei ani

Andrei Muraru, propus ambasador în SUA: Vizele ar putea fi ridicate în următorii trei ani

14 Apr 2021   •   22:10
Andrei Muraru, propus ambasador în SUA: Vizele ar putea fi ridicate în următorii trei ani

Andrei Muraru, propus ambasador în State Unite ale Americii, a primit, miercuri, avizul favorabil al comisiilor parlamentare reunite și a spus că este încrezător că vizele pentru cetățenii români vor fi ridicate până la finalul mandatului președintelui Klaus Iohannis.

Andrei Muraru a anunțat că a primit aviz favorabil la audierea de miercuri, în fața Comisiilor parlamentare reunite pentru politică externă și Comisiilor pentru românii din afara granițelor, pentru poziția de ambasador în Statele Unite ale Americii.

„În fața membrilor Parlamentului, am vorbit despre prioritățile mandatului meu, subliniind că ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu SUA este obiectivul nostru în perioada următoare. Acest deziderat are la bază consensul că prezența militară și economică americană în regiune este vitală”, a anunțat Muraru pe Facebook.

Principalele obiective ale viitorului ambasador sunt creșterea prezenței militare și a investițiilor americane în România, dar și acordarea unei mai mari atenții comunității de români din SUA. De asemenea, Muraru își propune să obțină ridicarea vizelor în următorii ani pentru românii care călătoresc peste ocean.

„Admiterea României în Programul Visa Waiver – România este aspirantă de 16 ani la acest program. Cunoaștem bine vulnerabilitățile interne pe care le avem și, în același timp, limitele cauzate de prevederile legale inflexibile în vigoare din SUA. Vom ști curând mai multe despre cauzele care determină refuzul anumitor cereri pe care cetățenii români le fac pentru vize de scurtă ședere în Statele Unite și vom iniția o campanie publică de informare, așa cum a anunțat deja ministrul Bogdan Aurescu. Avem nevoie de asemenea de o soluție creativă la nivel de Congres pe care, sunt convins, că o vom găsi. Sunt astfel încrezător că, până la finalul mandatului Președintelui Iohannis, românii vor călători în SUA fără viză”, a mai anunțat Andrei Muraru.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Andrei Muraru