x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andronescu: Paza şcolilor poate fi asigurată şi de către părinţi, prin rotaţie

Andronescu: Paza şcolilor poate fi asigurată şi de către părinţi, prin rotaţie

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Ian 2009   •   00:00

Directorii unităţilor de învăţământ din Vrancea i-au cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, aflat într-un control inopinat în judeţ, schimbarea sistemului de evaluare şi eliminarea tezei cu subiect unic, întărirea pazei la şcoli şi acordarea majorărilor salariale de 50 la sută.



Ecaterina Andronescu a participat la o şedinţă cu directorii unităţilor de învăţământ din Vrancea, organizată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde i-au fost prezentate principalele probleme cu care se confruntă cadrele didactice din judeţ, informează Mediafax. Directorii de şcoli i-au cerut ministrului Educaţiei schimbarea sistemului de evaluare şi eliminarea tezei cu subiect unic, întărirea sistemului de pază la unităţile şcolare, acordarea, de la 1 ianuarie, a majorărilor salariale de 50 la sută şi includerea în programa şcolilor de arte şi meserii a meseriilor care sunt solicitate în judeţ. La finalul întâlnirii, Andronescu a spus că o parte din problemele reclamate de directori îi erau cunoscute, iar unele se află în curs de soluţionare. "Unele probleme se află deja în atenţia noastră. Ştim că tezele cu subiect unic nu sunt o soluţie bună deoarece o parte din rezultatele bune obţinute de elevi sunt obţinute prin copiere, iar în acest mod rezultatele devin neconcludente. În ceea ce priveşte securitatea în unităţile de învăţământ, trebuie luate toate măsurile pentru că incidente ca acela din Bucureşti în care un elev a fost tăiat în sala de clasă cu o sabie trebuie să dispară pentru totdeauna", a spus Ecaterina Andronescu. Aceasta a adăugat că paza unităţilor de învăţământ poate fi asigurată şi de către părinţi şi a exemplificat cu judeţul Constanţa, unde în multe şcoli părinţii sunt cei care fac de serviciu prin rotaţie. "Poate că ar fi bine ca şi în Vrancea să fie implementat acest sistem. În acest mod, părinţii vor cunoaşte exact care este situaţia în şcoli şi ce probleme sunt acolo", a spus ministrul Educaţiei.
Referitor la solicitarera dascălilor privind acordarea majorărilor salariale de 50 la sută, începând cu data de 1 ianuarie 2009, ministrul Educaţiei a evitat să dea un răspuns concret, spunând că se va zbate ca aceste creşteri salariale să fie prinse în bugetul pe anul 2009 al ministerului. "O să mă zbat ca în bugetul pe anul 2009 al Ministerului Educaţiei şi Cercetării să fie prinse şi aceste majorări salariale. Însă, acest lucru trebuie să ducă la creşterea performanţelor elevilor, iar cadrele didactice trebuie să se dedice mai mult acestei munci", a spus ministrul Andronescu.

×
Subiecte în articol: romania