x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Aeroportului Kogălniceanu au intrat în grevă de avertisment

Angajaţii Aeroportului Kogălniceanu au intrat în grevă de avertisment

18 Noi 2009   •   00:00

Cei peste 200 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" au intrat în această dimineaţă, în grevă de avertisment, timp de două ore. Ei reclamă că nu şi-au primit salariile pentru ultima lună, informează Mediafax.



Liderul sindical din cadrul aeroportului, Emanuel Roiu, a declarat că cei peste 200 de angajaţi ai unităţii au întrerupt lucrul pentru două ore, începând cu ora 9.00, în semn de protest faţă de neplata salariilor. "În 9 noiembrie trebuia să primim lichidarea pentru luna octombrie, dar bugetul privind fondul de salarii nu a asigurat această plată. Am recurs astfel la aceste forme de protest, cu notificările făcute în prealabil pentru rezolvarea situaţiei şi la conducerea instituţiei, şi la Ministerul Transporturilor", a declarat Emanuel Roiu.

El spune că a făcut toate demersurile necesare, iar de două zile se află la Bucureşti, la negocieri la Ministerul Transporturilor, iar dacă situaţia nu se va rezolva salariaţii aeroportului vor intra în grevă generală. "Dacă nu se rezolvă problema, peste cinci zile vom intra în grevă generală. În schimb, dacă situaţia nu se va rezolva, când vom declaşa greva generală vom înceta complet activitatea la aeroport", a afirmat liderul sindical, care a precizat că miercuri, pe timpul grevei de avertisment, din respect pentru pasageri, activitatea aeroportului se va desfăşura normal.

Angajaţii Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" au intrat, la sfârşitul lunii septembrie, în grevă japoneză, protestând astfel faţă de nerespectarea contractului colectiv de muncă şi pentru a atrage atenţia asupra faptului că fondul de salarii nu acoperă sumele necesare pe lunile noiembrie şi decembrie.

×
Subiecte în articol: observator