x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia vor fi testaţi cu alcooltestul

Angajaţii din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia vor fi testaţi cu alcooltestul

de Agerpres    |    19 Feb 2014   •   17:39
Angajaţii din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia vor fi testaţi cu alcooltestul

Angajaţii din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi testaţi cu alcooltestul, managerul Laurenţiu Ciurel explicând că această măsură este una de protecţie a muncii, pentru prevenirea autoaccidentărilor.

Reprezentaţii CEO susţin că testarea cu alcooltestul se face de mai mulţi ani, însă numărul angajaţilor s-a mărit, astfel încât trebuie achiziţionate mai multe alcoolteste.

"Vom testa angajaţii din tot complexul. Aveam alcoolteste, dar au expirat, trebuie să achiziţionăm altele, le avem de de mult timp. La o masă de 19.000 de angajaţi e posibil să se întâmple orice. Lumea trebuie să ştie, angajaţii trebuie să cunoască faptul că este posibil să fie testaţi cu alcooltestul. Suntem o companie cu un ridicat grad de pericol, iar angajaţii care vin sub influenţa alcoolului se pot autoaccidenta. Achiziţia s-a făcut în fiecare, sunt echipe care merg noaptea în control şi în cariere şi în termocentrale şi care testează, nu e nimic anormal. Au fost mai multe persoane concediate din cauza asta prin anii '80-'90. S-a făcut treaba asta din 1980", a declarat Laurenţiu Ciurel.

Managerul CEO a afirmat că inclusiv directorii de cariere şi termocentrale vor fi testaţi, pentru a se constata dacă au consumat sau nu băuturi alcoolice.

×