x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Cluj, în grevă de avertisment de două ore

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Cluj, în grevă de avertisment de două ore

04 Iun 2010   •   00:00

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă al judeţului Cluj au declanşat, vineri dimineaţă, o grevă de avertisment de două ore, perioadă în care nu s-au făcut externări şi au fost sistate transporturile intraspitaliceşti.

Vicepreşedintele sindicatului din cadrul Ambulanţei Cluj, Mircea Timicer, a declarat că populaţia nu a fost afectată de această mişcare de protest, urgenţele fiind preluate.

"În cele două ore ale grevei de avertisment, între 8.00 şi 10.00, nu s-au făcut externări şi s-au sistat transporturile intraspitaliceşti. Populaţia Clujului nu a fost afectată, însă, de această grevă, toate apelurile de la pacienţi fiind preluate şi onorate", a declarat el.

Potrivit acestuia, sindicaliştii de la Ambulanţa Cluj pregătesc alte acţiuni de protest după votul la moţiunea de cenzură, nefiind exclusă nici greva generală, în condiţiile în care au fost parcurse toate etapele legale privind conflictele de muncă.

Protestul a fost iniţiat faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului, care vor duce la reducerea cu 25 la sută a salariilor personalului medical.

×
Subiecte în articol: observator