x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: Băsescu face un joc în legătură cu bugetul, unul nepotrivit pentru România

Antonescu: Băsescu face un joc în legătură cu bugetul, unul nepotrivit pentru România

21 Noi 2013   •   21:21
Antonescu: Băsescu face un joc în legătură cu bugetul, unul nepotrivit pentru România
Sursa foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Oana Pavelescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a susținut joi că preşedintele Traian Băsescu face un "joc" anunțând intenția de a trimite înapoi Parlamentului bugetul, punctând că şeful statului nu are legitimitatea de a aduce o critică atât de severă introducerii taxei de 7 eurocenți la carburanți, scrie Agerpres.

"Dl Traian Băsescu nu are cred legitimitatea să facă o critică atât de severă introducerii unei taxe, cea cu 7 eurocenți, câtă vreme a luat măsuri și le-a asumat, a luat măsuri domnia sa și guvernele pe care le conducea de facto de tăiere a salariilor cu 25%, de creșterea TVA de la 19 la 24%, de multe-multe altele. (...) Eu sper totuși să aibă responsabilitatea că acest joc, pentru că nu este decât un joc, este unul nepotrivit pentru România, pentru investitori, pentru imaginea... pentru că tot vorbeam de interesul național, de predictibilitate și așa mai departe", a afirmat Antonescu, la Digi 24.

El a apreciat că este "împăcat" cu bugetul pe 2014. "Susțin ideea că aceasta este cea mai bună formulă de construcție a bugetului pe care o aveam noi la îndemână acum. Asta nu înseamnă că sunt fericit cu bugetul. Sunt împăcat cu modul în care Guvernul, primul-ministru, ministrul Finanțelor, ministrul Bugetului și toți ceilalți au lucrat la această construcție. Cred că au făcut-o cu onestitate și că mai mult de atât nu se putea acum", a spus Antonescu.

×